bannersportschool.jpg

Trelleborg Open 6 Feb 2010
Home
Contact
Wedstrijden. Wat heb ik nodig?
Jeugd sport fonds
Waarom taekwondo en wat is het?
Lestijden
Hall of Fame
Wedstrijdverslagen van 2002 tot nu

 

Vrijdag 5 Februari was het dan zover. Dit weekend stond de Trelleborg Open op het programma. Dit is een zeer belangrijk toernooi voor onze Junioren die in de Nationale Selectie zitten, er kon namelijk definitief een ticket worden binnengehaald voor de WK Junioren in Mexico.

 

In totaal hadden wij 5 deelnemers aan de start staan. Kimberley Kampman, Jeremiah Serhalay en Dominique Bloemberg stonden aan de start namens de Nationale Junioren Selectie. Joyce van Baaren en Dewey Roemeon via TKD Oude Luttikhuis

 

De resultaten waren uiteindelijk dik in orde en laten zien dat onze wedstrijdmensen zich heel goed aan het ontwikkelen zijn. Vorig jaar wisten we met onze 3 selectieleden 1 prijs te behalen, ditmaal waren het er 3. Tevens wisten Joyce en Dewey zich ook beide in de prijzen te knokken. Dit maakt totaal 5 prijzen van de 5 deelnemers. Hieronder volgt een kort verslag.

 

Jeremiah Serhalay(Jun -45kg) wist zijn eerste partij overtuigend van Ierland te winnen, dit was de Europees kampioen bij de Cadetten in 2009. Vervolgens moest Duitsland in de 2de partij opgeven omdat Jeremiah te sterk was. In de halve finale moest Jeremiah aantreden tegen Denemarken en deze partij werd nipt verloren. Brons voor Jeremiah.

 

Kimberley Kampman(Jun -42kg) won haar eerste partij met 9-2 van Zweden. Vervolgens wist ze met 6-2 van Engeland te winnen. In de finale trof ze Duitsland. Na 2 rondes was de eindstand 2-2 dus er kwam een extra ronde en helaas werd het winnende punt door de Duitse gescoord. Toch een nette zilveren medaille voor Kimberley.

 

Voor Dominique Bloemberg(Jun -52kg) was het een belangrijke dag i.v.m. kwalificatie voor de WK Junioren. Ondanks haar sterke optreden in voorgaande toernooien moest ze zich nog bewijzen in Zweden. En dat heeft ze gedaan !!! Via duidelijke overwinningen op Engeland, Denemarken en Duitsland wist ze in de finale te komen. Hierin kwam ze tegenover wederom een Engelse. Ook ditmaal was Dominique te sterk waardoor er een verdiende eerste plaats was.

 

Dewey Roemeon(Jun -44kg) stond al gelijk in de halve finale. Hierin moest ze uitkomen tegen Vannessa Hildebrand van Duitsland. Dewey begon sterk en wist op voorsprong te komen. Helaas verloor ze de grip op de wedstrijd in het allerlaatste deel waardoor ze genoegen moest nemen met een bronzen medaille.

 

Als laatste deelnemer hadden we Joyce van Baaren(Sen -62kg). Inmiddels is dit haar 7de toernooi na haar blessure. Tot nu verlopen de prestaties uitermate goed, namelijk 5 prijzen van de 6 toernooien. Er stond een sterk deelnemersveld in haar poule aan de start dus het was van te voren bekend dat ze flink aan de bak mocht. Ondanks dat de scherpte iets minder was t.o.v. voorgaande toernooien wist ze zich toch heel knap een baan te werken richting finale. Er werd gewonnen van Denemarken, Polen en vervolgens Duitsland. Leuke feiten hierbij zijn dat de Poolse 2de was op de WK Jun 2008 en dat de Duitse 2de was op de Open Duitse in 2009.

 

In de finale stond Nina Klay(winnaar Trelleborg Open 2009 en OBK 2009) aan de overkant van de mat. Deze partij eindigde in 6-6. Hierover kan ik heel kort zijn, hier klopte vrij weinig van. 2 Volle hoofdtreffers werden gewoon niet geteld voor Joyce en tot overmaat van ramp kreeg de Zwitserse wel een hoofdtreffer die gewoon 10cm erover ging. De Golden Point ronde gaf helaas hetzelfde beeld. Helaas zilver voor Joyce wat absoluut goud had moeten zijn.

 

 Dit geeft ook aan dat het elektronisch pantser i.c.m. sensoren in de hoofdbeschermer echt een ontwikkeling is die moet gaan plaatsvinden om een eerlijker beeld van de wedstrijden te krijgen.

 

Al met al kunnen we concluderen dat onze mensen goed hebben gepresteerd tijdens dit toernooi. En als laatste mededeling kan ik er nog aan toevoegen dat we deze week ook bericht hebben gekregen dat Kimberley, Jeremiah en Dominique zullen gaan deelnemen aan de WK Junioren in Maart. Bij deze nogmaals gefeliciteerd. Later meer hierover.

 

Thijs Oude Luttikhuis

 

 

Uitslagen Trelleborg Open 2010 :

 

Dominique Bloemberg            Junioren Dames -52kg       Goud

Kimberley Kampman             Junioren Dames -42kg       Zilver

Joyce van Baaren                   Senioren Dames -62kg      Zilver

Jeremiah Serhalay                  Junioren Heren  -45kg       Brons

Dewey Roemeon                   Junioren Dames -44kg       Brons

 

 

imga0011.jpg