Nieuws        Verslagen        Agenda

 

 
WK Senioren 18 Mei 2015

 

 

Van 12 t/m 18 mei 2015 vonden in Chelyabinsk in Rusland de wereldkampioenschappen Taekwondo 2015 plaats.

 

 


Met meer dan 850 deelnemers uit 141 landen was dit toernooi, wat eens in de twee jaar wordt gehouden, goed en sterk bezet.

 

 


Joyce van Baaren uit Almelo was voor dit prestigieuze toernooi geselecteerd door de Taekwondobond Nederland en kwam uit in de klasse tot 62 Kg. In haar klasse streden 45 deelneemsters om het kampioenschap. Haar eerste partij was tegen Urgence Mouega uit Gabon, deze dame won recent nog brons op de Open Spaanse. Deze partij werd goed door Joyce gecontroleerd en ze liep uit naar een 3-0 voorsprong in de derde ronde. Haar tegenstander moest gas geven om niet uitgeschakeld te worden, maar ook nu controleerde Joyce deze ronde, die uiteindelijk met 3-2 werd gewonnen.

 

 


De volgende partij moest ze aantreden tegen Marina Sumic uit Kroatië, de vice-wereldkampioen van de WK 2011. Deze partij ging redelijk gelijk op. Toch wist haar tegenstander de derde ronde met een 2-1 voorsprong in te gaan. Nu moest Joyce risico nemen om deze partij toch naar zich toe te trekken, tot tweemaal toe zat Joyce heel dicht bij een hoofdtreffer. Uiteindelijk scoorde de Kroatische een hoofdtreffer en vervolgens gaf ze deze voorsprong niet meer weg.


Uiteindelijk werd deze partij met 7-1 verloren, wat een vertekend beeld geeft van deze wedstrijd.

 

 

 

 

Helaas eindigde hiermee het toernooi voor Joyce, een plek bij de beste 16 van de Wereld.