Nieuws        Verslagen        Agenda

 

 
WK Cadetten Baku Azarbadzjan Juli 2014

 

 

 

Sven Reefman naar WK Taekwondo :


Voor het eerst in de geschiedenis van de World Taekwondo Federation(WTF) wordt er een wereldkampioenschap voor cadetten gehouden. Voor de cadetten geldt er een leeftijdscategorie van 12 t/m 14 jaar.

 

 


Op basis van zijn geleverde prestaties is Sven Reefman, uit Almelo, door de Taekwondobond Nederland geselecteerd voor dit prestigieuze toernooi, welke wordt gehouden van 24 t/m 27 juli vinden in Baku in Azerbaijan. Nederland heeft 3 cadetten voor dit WK geselecteerd.

 

 


Sven zit al sinds 2006 op taekwondo. In de beginfase deed Sven mee aan de regionale toernooien, maar al snel werd dat uitgebreid naar de grotere toernooien in Nederland, welke m.n. in het westen en het zuiden van het land worden gehouden. Ook werd er steeds vaker aan een toernooi in België en Duitsland meegedaan. Met grote regelmaat eindigde Sven op het podium. In 2012 doet ie voor het eerst mee aan het NK in Almere en debuteert met een 3e plek. Eind 2012 behaalt Sven zijn 1e Poom(zwarte band voor kinderen tot 15 jaar).  In 2013 gaat hij voor het eerst mee naar Zweden voor zijn eerste Open toernooi, waar de gehele top van Europa aan meedoet. Hier wint hij een wedstrijd. Ook deed hij mee aan de Oostenrijkse Open in 2013. Ook hier wint hij een wedstrijd. Begin 2014 is Sven begonnen aan een zeer goede reeks toernooien. In januari werd hij Nederlands kampioen in de klasse tot 49 Kg. Daardoor werd hij geselecteerd voor de Nationale selectie cadetten. Vervolgens werd hij kampioen in Trelleborg op de Open Zweedse kampioenschappen en werd hij tweede op de open Belgische kampioenschappen. Beide zijn toernooien waar de top van Europa bij aanwezig was.

 

 


Coach Thijs Oude Luttikhuis over Sven:

 

 


In oktober 2006 is Sven bij ons komen trainen, bij de kinderen, op de woensdagmiddag. Hij pakte de sport snel op en deed al snel aan toernooitjes mee. Zoals hierboven vermeld, met mooie resultaten. M.n. het laatste jaar maakt Sven een snelle ontwikkeling door en kan zich derhalve meten met de internationale top. Het harde trainen werpt nu zijn vruchten af. Aan dit toernooi doen maar liefst 43 landen mee. Omdat dit dus een zeer sterk bezet toernooi is, traint Sven momenteel dagelijks en intensief om straks tijdens het WK te pieken.

 

 


Samen met coach Thijs Oude Luttikhuis zal Sven afreizen naar Baku.


Op zaterdag 26 juli is de klasse waarin Sven uitkomt van start gegaan.


In een veld van 38 deelnemers start Sven in de eerste wedstrijd tegen Jordanië Na een aantal vroege hoofdtreffers in de eerste ronde kijkt Sven tegen een achterstand van 11-6. Na de 2e ronde staat het 13-6. De wedstrijd gaat verloren met als eindstand 18-9 voor Jordanië. Ondanks zijn verlies is hij toch weer een ervaring rijker en zal deze WK een positieve bijdrage leveren in zijn verdere ontwikkeling als taekwondo speler.