Nieuws        Verslagen        Agenda

Trelleborg Open 8-9 Februari 2014

Tweemaal goud in Trelleborg

Afgelopen weekend vond in Zweden het internationale Trelleborg Open plaats. Voor de taekwondoka’s van TKD Oude Luttikhuis was dit het eerste grote internationale evenement voor dit jaar dat op het programma stond. Het is een sterk bezet toernooi waaraan veel nationale teams deelnemen. Voor de senioren zijn er tevens punten te verdienen voor de wereld- en olympische ranglijst.

De eerste gouden medaille werd zaterdag gewonnen door het 13-jarige talent Sven Reefman die onlangs ook al Nederlands Kampioen werd. Vorig jaar deed hij nog mee om ervaring op te doen, maar dit jaar wist hij het tot de finale te schoppen en goud te winnen in de klasse Cadetten -49kg.  In de kwartfinale won hij met 4-1 Duitsland, in de halve finale met 4-0 van Tsjechië en in de finale wist hij met maar liefst 7-3 te winnen van de Duitser Jannik Arping.  Een heel mooi optreden van Sven die heel trots mag zijn op deze prestatie.

De andere gouden medaille werd zondag gewonnen door Reshmie Oogink in de klasse senioren dames -73kg. Oogink wist al haar partijen erg overtuigend te winnen en gaf haar tegenstanders totaal geen kans. In de kwartfinale won ze met 9-4 van Polen. De halve finale werd voortijdig beëindigd omdat er al twaalf punten verschil was in het voordeel van Oogink ten opzicht van Griekenland. In de finale moest ze tegen de lange Turkse Furkan Aysena Aydin, maar ook de Turkse had geen kans en Oogink wist de partij af te sluiten met 14-4. Overtuigend goud voor Oogink die hiermee weer punten binnensleept voor de Wereld- en Olympische ranglijst waarop ze op dit moment 11e staat.

Twee keer goud dus. Een hele fijne start van het seizoen dus voor de taekwondoka’s van Oude Luttikhuis.