Nieuws        Verslagen        Agenda


Swiss Open 8-9 Juni 2013

 

Reshmie Oogink behaalt brons in Zwitserland

Zaterdag 8 en zondag 9 juni stond de Swiss Open op het programma. Dit is het laatste toernooi als voorbereiding op het komende WK in Mexico in Juli. Een sterk bezet toernooi dus, omdat alle taekwondoka’s hier nog een keer willen testen voor het WK. Er werd gestreden in Olympische gewichtsklassen.

Van Tkd Oude Luttikhuis deden twee spelers mee in Lausanne, namelijk Reshmie Oogink +67kg en Joyce van Baaren -67kg. Beide dames zijn geselecteerd voor het WK namens de Taekwondobond Nederland.

Voor Joyce van Baaren was dit een toernooi om te testen. Zij heeft er lange tijd uit gelegen vanwege een blessure.  Zij verloor helaas in de voorrondes tegen de Mexicaanse Melissa Oviedo Cardenas met 3-2 . Desondanks kan van Baaren positief terugkijken op haar optreden en zit zij op de goede weg voor het WK.

Reshmie Oogink bewees eerder dit seizoen al enkele malen op de goede weg te zitten. In de eerste partij won Oogink van Nikki Martinez uit Porto Rico. In de kwartfinale moest ze opnieuw tegen de Franse Anne Caroline Graffe die Zilver won op de Olympische Spelen. Opnieuw werd het een spannende partij die moest worden beslist in de Golden point ronde. Reshmie wist als eerste te scoren en daarmee de partij te winnen. In de halve finale moest ze tegen de Mexicaanse Briseida Acosta Balarezo. Helaas verloor Reshmie deze partij, maar won toch een mooie bronzen medaille.