Nieuws        Verslagen        Agenda

 

 
Swiss Open 8 Maart 2015

 

 

 

 
Taekwondoka Joyce van Baaren pakt weer een medaille op een G1 toernooi, de 4th Swiss Open 2015

Op zaterdag 7 en zondag 8 maart vond het 4th Swiss Open 2015 toernooi plaats in Montreux in Zwitserland. Dit toernooi is een G1 toernooi, waar weer punten te behalen zijn voor de wereldranglijst. Van Baaren was als 4e geplaatst voor dit toernooi.


In haar eerste partij rekende van Baaren af met Bat-El Gatterer uit Israël. De partij werd gewonnen met 10 - 7. Deze partij ging gelijk op en in de laatste ronde wist van Baaren met een hoofdtreffer het verschil te maken. Vervolgens moest ze het opnemen tegen Clara Mallien uit Frankrijk. Deze tegenstandster werd goed gecontroleerd door haar sterke linkerbeen, technisch gezien, uit te schakelen. En ook deze partij werd gewonnen met een eindstand van 6 – 4. 


Vervolgens moest ze het in de halve finale opnemen tegen de als 1e geplaatste en regerend Europese kampioene, Nina Klaey uit Zwitserland. Vorige week had van Baaren haar nog verslagen, met een Golden Point , op de Luxor Open. Deze partij werd helaas door van Baaren met 4 – 0 verloren. Deze uitslag is ietwat vertekend, want het ging gelijk op.


Weer een uitstekende prestatie van van Baaren op een G1-toernooi. Zeker gezien het feit dat dit wederom drie tegenstandsters van formaat waren.