Nieuws        Verslagen        Agenda

 

 
Swiss Open 7-8 Juni 2014

 

 

 

Een week na de Open Oostenrijkse Kampioenschappen 2014, een G1 toernooi,, waarbij Reshmie Oogink zilver won en Joyce van Baaren brons, was op 7 en 8 juni al weer het volgende Open Kampioenschap gepland, de Open Zwitserse Kampioenschappen.


Ook dit toernooi is een G1 toernooi, waar men punten kan verdienen, die het wereldklassement bepalen en dit bepaald uiteindelijk wie er naar de Olympische Spelen mag.


De Open Zwitserse Kampioenschappen 2014 zijn georganiseerd voor alleen de senioren. Namens Taekwondo Oude Luttikhuis komen de volgende deelnemers uit:


·       Reshmie Oogink, senioren dames -73 Kg

·       Joyce van Baaren, senioren dames -62 Kg

·       Pascal Niks, senioren heren -74 Kg

·       Patrick Jonker, senioren heren -87 Kg

 


Op zaterdag 7 juni kwamen de volgende deelnemers in actie:


·       Joyce van Baaren, senioren dames -62 Kg

·       Patrick Jonker, senioren heren -87 Kg


Joyce van Baaren, als vierde geplaatst voor dit toernooi, moest haar eerste wedstrijd tegen de Franse Cindy Rabani. Met een groot verschil wist Joyce deze partij te winnen met maar liefst 12-1. Haar volgende tegenstandster was de voor het Braziliaanse Militaire Team uitkomende Fernanda Soares De Souza. Zij had haar eerste partij ook met groot overmacht weten te winnen. Op basis daarvan moest de volgende partij wat meer tegenstand bieden en dat was ook het geval. Joyce won deze keurig met een eindstand van 4-1. In de halve finale moest Joyce het opnemen tegen de winnares van de partij tussen de Zwitserse Nina Klaey, die als eerste was geplaatst voor dit toernooi, en de Spaanse Katia Calvar Martinez. Verrassend genoeg, won de Spaanse deze partij, met een Golden Point. In de halve finale was de Spaanse de tegenstandster van Joyce. De partij ging gelijk op, maar de Spaanse trok in deze aan het langste eind en won nipt met 2-1 van Joyce, waardoor ze weer brons mee naar huis kon nemen. Tevens heeft ze weer punten gekregen, evenals vorige week, voor de wereldranglijst.