Nieuws        Verslagen        Agenda

 

Swiss Open 10-11 November 2012

  

Joyce van Baaren en Reshmie Oogink winnen brons in Lausanne.

Afgelopen Zaterdag vond in Lausanne het internationale Swiss Open plaats. Dit toernooi heeft een officiële G1 status wat inhoudt dat er punten zijn te verdienen voor de World Ranking List.

Diverse nationale teams uit de hele wereld waren naar Zwitserland afgereisd om hieraan deel te nemen, namens Taekwondo Oude Luttikhuis kwam Joyce van Baaren in aktie in de olympische klasse tot 67kg.

In de eerste partij versloeg Van Baaren de Braziliaanse Fernanda Soares Souza met 7-5.

Vervolgens stond Van Baaren in de kwartfinale tegen de Francaise Faiza Taoussare. 
Na een spannende strijd was de eindstand na 3 rondes gelijkspel, in de extra beslissende ronde wist de Almelose als eerste te scoren waardoor ze de partij winnend afsloot.

In de halve finale kwam Van Baaren een oude bekende tegen, namelijk Nina Klaey uit Zwitserland.
Net zoals voorgaande ontmoetingen was het verschil zeer klein. Na drie rondes was de stand 6-6, waarbij de Zwitserse zeker geen nadeel had in een aantal scheidsrechterlijke beslissingen.
In de extra beslissende ronde wist Klaey als eerste te scoren waar door Van Baaren genoegen moest nemen met een verdiende bronzen medaille. Dit resultaat is een mooi begin in aanloop naar de Wereld Kampioenschappen 2013  in Mexico .


Tijdens de tweede dag van het toernooi kwam Reshmie Oogink in aktie in de olympische klasse boven 67kg. De Almelose wist haar eerste partij met duidelijke cijfers te winnen van de Servische Violeta Babic. In de halve finale mocht Oogink aantreden tegen de Engelse Bianca Walkden, deze was die dag echter te sterk voor Oogink waardoor Oogink eveneens een bronzen plak veroverde.