Nieuws        Verslagen        Agenda

 

 
Stijltoernooi Oldenzaal 2 November 2014

 

 

 

Op zondag 2 november 2014 hebben 9 deelnemers van TKD Oude Luttikhuis deelgenomen aan het stijltoernooi in Oldenzaal. Deelnemers tot en met 13 jaar waren als eerste aan de beurt, de senioren starten later. 

Vince Klein Nagelvoort, TJ David Richard en Hannah Plas zitten in de categorie Pupillen/Aspiranten C-klasse. In de voorrondes hebben alle deelnemers de verplichte stijlvorm gelopen, namelijk taeguek il-jang (1). Naast de verplichte stijlvorm wordt er ook een stijlvorm gelopen naar eigen keuze. Aangezien Vince, TJ en Hannah een gele band dragen, hebben ze keuze tussen taeguek il-jang (1) of taeguek i-jang (2). Vince en TJ hebben gekozen voor taeguek i-jang (2) en hebben hoge beoordelingen ontvangen van de jury. Hannah heeft taeguek il-jang (1) gekozen en ze heeft zichzelf verbeterd op onderdeel Technische Beheersing.

Narelle Meijer en Sarah Doornekamp dragen beide een groene band en zitten in de B-klasse. Beide meiden hebben als verplichte vorm taeguek sam-jang (3). Op het onderdeel Presentatie is goed gescoord, alle technieken waren krachtig en op goede snelheid. Ook bij de stijlvorm naar eigen keuze werd de presentatie goed beoordeeld. Ook voor beide geldt dat de technische beheersing in de tweede taeguek verbeterd is.

Vince en TJ hebben de finalerondes bereikt bij de C-klasse aangezien zij bij de top 4 zitten van de poule. In de B-klasse heeft Sarah een finaleplek weten te bemachtigen. Alle finalisten moeten opnieuw twee taegueks laten zien en krijgen een nieuwe beoordeling. In beide klasses is er hard gestreden om de podiumplekken. Het verschil in de beoordelingen is minimaal, dus alle finalisten zijn aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk heeft Vince een tweede plek behaald, een mooie prestatie!

Na een korte pauze gaat het toernooi verder met de senioren. Renate Reefman (Senioren C-klasse) en Emine Medik (Senioren B-klasse) hebben gelijk een plek in de finaleronde. Renate heeft taeguek i-jang (2) als verplichte vorm gelopen, als eigen keuze heeft ze voor taeguek il-jang (1) gekozen. Tijdens beide taegueks heeft ze een goede indruk achtergelaten en goede beoordelingen ontvangen. Emine heeft beide taegueks, taeguek o-jang (5) en yuk-jang (6), goed gelopen en kreeg minimale aftrek voor Technische Beheersing. 

Emine is overtuigend eerste geworden, Renate is tweede geworden in haar poule!

Alex Roemeon en Dorothee Wasserberg hebben in de Senioren A klasse deelgenomen. Een zware poule met goede tegenstanders. Alex heeft tijdens de voorrondes uitzonderlijk hoge scores voor Presentatie ontvangen, met Koryo (9) en Keumgang (10) heeft hij zich geplaatst voor de finalerondes. Dorothee heeft met Koryo (9) en taeguek chil-jang (7) genoeg punten gescoord voor de finalerondes. Nadat beide deelnemers nogmaals de stijlvormen hebben uitgevoerd, is de spanning om te snijden! Dorothee is in een zware poule op een derde plek geëindigd, een prestatie om trots op te zijn!

Uitslag
1e plaats - Emine Medik
2e plaats - Vince Klein Nagelvoort
2e plaats - Renate Reefman
3e plaats - Dorothee Wasserberg

Het volgende stijltoernooi zal op 30 november plaatsvinden in Enschede.