Nieuws        Verslagen        Agenda

 

 
Stijltoernooi Enschede 30 November 2014

 

 

Hier volgt een verslag van het stijltoernooi van zondag 30 november 2014:

Zondag 30 november 2014 was er weer een stijltoernooi voor de sporters van TKD Oude Luttikhuis. In totaal hebben 9 sporters aan dit toernooi deelgenomen, variërend in leeftijd en geup/dangraad. Dit toernooi heeft een officieel karakter aangezien het is erkend door de TBN (Taekwondo Bond Nederland). 

In de ochtend hebben Rico Alfing en Vince Klein Nagelvoort (Aspiranten C-klasse) door middel van twee taegueks naar eigen keuze de finale bereikt. In de finale worden de scores uit de voorrondes niet meegerekend tot het resultaat, dus hebben beide spelers taeguek 1 gelopen. Vince is na een spannend gelijkspel op de derde plaats geëindigd. Rico heeft de hoogste score in de finale ronde gehaald, dus dit betekent een verdiende eerste plaats!

Kyra Klein Nagelvoort (wit-gele band) heeft twee keer taeguek 1 gelopen, helaas ging de prijs 'Beste vrouwelijke deelnemer met wit/witgele band' met een minimaal verschil van 0,1 punt naar haar tegenstander. Dit bewijst dat Kyra twee keer een goede indruk heeft achtergelaten, een prestatie om trots op te zijn!

TJ David Richard (Aspiranten C-klasse) wist ook de finale te bereiken in haar poule, vooral haar presentatie was doorslaggevend. In de finale heeft ze haar technische beheersing ook verbeterd, het eindresultaat is een tweede plaats!

Narelle Meijer (Aspiranten B-klasse)heeft in de voorrondes taeguek 3 en 4 laten zien, ze kan tevreden terugkijken op een goed toernooi. Veel tegenstanders hebben namelijk een hogere geup-graad, maar Narelle (groene band) heeft een goede prestatie geleverd.

Emine Medik (Senioren B-klasse) heeft taeguek 4,5 en 6 gelopen, de totaalscore van deze taegueks bepalen de eindscore. Helaas is haar score niet voldoende voor een podiumplaats.

Dorothee Wasserberg (Senioren A-klasse) heeft een goede prestatie neergezet, na drie rondes heeft ze een tweede plaats weten te bemachtigen. Opvallend was de combinatie van presentatie en technische beheersing, op beide onderdelen heeft ze veel punten verdiend.

Rom Langerak en Lourens Bonthuis hebben deelgenomen in de Master A-klasse. Ondanks jarenlange taekwondo ervaring is de spanning zichtbaar in de eerste ronde. Beide sporters hebben in elke ronde het onderdeel technische beheersing verbeterd, een prima prestatie.
Na drie rondes is de uitslag bekend: Eerste plaats voor Rom, Tweede plaats voor Lourens.

Goud
- Rico Alfing
- Rom Langerak

Zilver
- TJ David Richard
- Lourens Bonthuis
- Dorothee Wasserberg

Brons
- Vince Klein Nagelvoort