Nieuws        Verslagen        Agenda

 

 

 


EK Clubs en Turkish Open Februari 2015

 

 

TurkishOpen.JPG?1423938510282

 

 

Joyce van Baaren derde op de Open Turkse Taekwondo kampioenschappen 2015<?xml:namespace prefix = o /> 

Afgelopen week waren er twee grote Taekwondo toernooien in Turkije.

Dinsdag was er het 3e Europese Kampioenschap voor clubs. Op dit toernooi begon Joyce goed en ze won haar eerste partij van de Poolse Jagoda Ulfig. Haar volgende partij, de kwartfinale tegen Ana Bajic uit Servië, werd helaas nipt verloren.

Ook Sven Reefman uit Almelo deed meer aan dit toernooi. Hij begon wat voorzichtig en verloor zijn eerste partij.

Vrijdag begonnen de Open Turkse Kampioenschappen 2015 en Joyce zat in een grote poule met maar liefst 31 deelneemsters. Dit is een G1 toernooi waarbij punten te verdienen waren voor de wereldranglijst. Haar eerste partij, tegen Finland, maar ook haar tweede partij, tegen België werden gewonnen. Beide tegenstanders waren stugge tegenstanders en in het eind van beide partijen wist Joyce de winst naar zich toe te trekken. In de kwartfinale moest ze tegen Darya Yakovleva uit Oekraïne en deze partij werd op een mooie en overtuigende wijze gewonnen. De halve finale moest Joyce vervolgens tegen Irem Yaman uit Turkije. Deze had o.a. de regerend Europees Kampioen uit Zwitserland verslagen. Zij was een zeer stugge tegenstander en er was bijna geen doorkomen aan. De Turkse won de halve finale en werd uiteindelijk eerste op dit toernooi. Toch een goede derde plek voor Joyce van Baaren. Sinds het Europese Kampioenschap vorige jaar, is dit toch al weer de derde prijs op een ranking toernooi.

Bij de Turkse Open begon Sven Reefman stukken beter tegen zijn tegenstander uit Azerbeidzjan. Sven nam het initiatief en heeft eigenlijk de hele partij voorgestaan. 45 seconden voor het einde van de partij was er een onderbreking, waarbij de video replay werd geraadpleegd. Vervolgens verloor Sven zijn concentratie waardoor hij een hoofdtreffer en een ongelukkig dwit, een achterwaartse trap, tegen kreeg. Hierdoor verloor hij deze wedstrijd nipt met 5-6. Toch weer ervaring opgedaan op een groot internationaal toernooi.