Nieuws        Verslagen        Agenda

 

 
Open Poolse 29 Augustus 2015

 

 

Open Warschau Cup 2015 Taekwondo


Op 29 en 30 augustus vonden in Warschau in Polen de 22e Open Poolse kampioenschappen Taekwondo en de 18e Warschau Cup, gelijktijdig, plaats. De Open Poolse kampioenschappen is alleen voor de senioren, terwijl de Warschau Cup voor junioren en cadetten is. Bijna 700 deelnemers hadden zich bij de junioren en cadetten ingeschreven.


Namens Taekwondo Oude Luttikhuis kwamen Jeronimo Evers uit Enschede, en Sven Reefman uit Almelo uit bij de junioren, in de gewichtsklassen -45 Kg en -59 Kg.


Als eerste moest Jeronimo de mat op en wel tegen de Belg Mohamed Achaibi. Helaas was deze tegenstander een maatje te groot met als gevolg uitschakeling voor de rest van het toernooi.


De Rus Sergei Pavlov was de eerste tegenstander van Sven Reefman. Deze partij wist Sven goed te controleren en met 4 – 0 wist hij de overwinning binnen te slepen. Zijn volgende tegenstander was de Oekraïner Oleksiy Mostovyy, die zijn eerste partij nipt had gewonnen. Ook deze partij wist Sven naar zich toe te trekken met een uitslag van 12 – 8 in het voordeel van Sven. In de kwartfinale was de tegenstander Mantvydas  Valciukas uit Litouwen. Deze had zijn 2 eerdere wedstrijden op overtuigende wijze gewonnen. Sven en zijn tegenstander waren in deze partij zeker gelijkwaardig. De halve finale had er ingezeten, maar helaas won de tegenstander met een klein verschil de wedstrijd, 9 – 7.


Sven en Jeronimo hebben weer ervaring op gedaan in een groot internationaal toernooi.