Nieuws        Verslagen        Agenda


Open Oostenrijkse 1-2 Juni 2013

 

Afgelopen weekend was het weer tijd voor de jaarlijkse Open Oostenrijkse. Voor de meesten van ons het laatste grote evenement van dit seizoen.
Vrijdag vertrokken we vroeg richting Innsbruck. Bij de zaal aangekomen ging de registratie zeer vlot evenals de weging. Dit was erg prettig, aangezien het normaal gesproken erg lang duurt allemaal.
Daarna was het tijd om schnitzel te eten. Daar kon iedereen erg van genieten. Zelfs de kleine mannen Sven, Rick en Jesse kregen de grote schnitzel met gemak weg. (zie foto)
In de avond nog even lekker gezeten in het gezellige huisje en op tijd naar bed want Zaterdag moest er gestreden worden.

We moesten al vroeg naar de zaal, omdat een aantal van ons al een van de eerste partijen had. Bij de zaal aangekomen ging het niet zo vlot als de dag ervoor. De organisatie had bedacht dat alle deelnemers (zo’n 1400), coaches en publiek door een deur naar binnen moesten. Toen we eenmaal een plekje hadden gevonden moesten de eersten zich snel klaarmaken, want er zou wel op tijd begonnen worden.

Joyce van Baaren D-62 kg, deed weer voor de eerste keer mee sinds haar blessure. Voor haar was dit een toernooi om te testen. In haar eerste partij was ze nog wat onwennig, maar won wel met 2-0 van Duitsland. De tweede partij ging al wat beter, maar helaas was het spel nog iets te beperkt en wilden we geen risico nemen. Daardoor ging de winst naar Zweden. Jammer, maar toch wel tevreden met hoe het ging met de blessure.

Rick Baks C-37 kg moest in zijn eerste partij tegen een Duitser die zeker een kop groter was. Rick vocht dapper, maar moest helaas zijn meerdere erkennen in deze Duitser.

Jesse Bruggeman C-41 kg, moest ook tegen Duitsland. De partij was erg spannend en ging gelijk op. Helaas wist de Duitser een hoofdtreffer te scoren en Jesse wist deze achterstand net niet meer op tijd goed te maken.

Sven Reefman C-45 kg, moest in zijn eerste partij tegen Oostenrijk. Deze jongen had duidelijk wat thuisvoordeel, maar Sven wist de partij prima naar zich toe te trekken en te winnen. In de tweede partij moest Sven tegen de Ukraine. De stand bleef heel lang steken op 0-0, totdat de jongen uit de Ukraine een hoofdtreffer wist te scoren bij Sven. Sven moest nu in de aanval. Dit deed Sven wel goed, maar helaas kon de achterstand niet meer goedgemaakt worden. Sven verloor met 3-1.
Toch een goed optreden van Sven die nu weer een partij heeft gewonnen op een open toernooi.

Caner Sucuoglu H-63kg, moest tegen Ukraine. Na een spannende wedstrijd ging helaas de winst met 5-4 naar de Ukraine. Iets wat erg jammer was, want Caner had zeker niet hoeven te verliezen van deze jongen.

Pascal Niks H-74 kg, moest tegen Polen. Pascal gaf deze Pool helaas teveel ruimte waardoor deze kon scoren. Pascal verloor helaas, maar de Pool werd later wel eerste in deze poule.

Patrick Jonker H-87kg, won zijn eerste partij met 5-2 van Polen. Daarna met 12-5 van Servië. In de halve finale wist Patrick met 4-3 te winnen van wederom Servië.  Aangekomen in de finale trof Patrick wederom een Serviër. Deze keer moest Patrick zijn meerdere erkennen en genoegen nemen met Zilver.
Toch een mooie afsluiting van het seizoen voor Patrick Jonker die dit jaar zijn rentree maakte na een tijd gestopt te zijn geweest.

Marjolijn Abbink D-67kg won haar eerste partij met 9-4 van Polen. In de kwartfinale won ze van Duitsland. In de halve finale moest Marjolijn tegen Turkije. Het was een spannende strijd. Marjolijn wist op het laatst een mooie hoofdtreffer te maken die helaas niet meer meetelde, waarmee de winst net aan haar voorbij ging. Marjolijn ging niet naar de finale, maar won met haar optreden toch een mooie bronzen plak tijdens dit evenement.

Al met al kunnen we zeer tevreden zijn met de behaalde resultaten.

Nadat we wederom heerlijk hadden gegeten hebben we nog even gekegeld met zijn allen. Dat was erg gezellig. Zondag wilden we nog van de rodelbaan, maar helaas was het weer in Oostenrijk erg slecht, waardoor we toch maar direct naar huis zijn gereden.
Een zeer geslaagd weekend!

 

 

Oostenrijk 1-2 Juni 2013 Foto 2.JPG?1370
Oostenrijk 1-2 Juni 2013 foto 1.JPG?1370