Nieuws        Verslagen        Agenda

 

 
Open Belgische 5-6 April 2014

 

 

 

Zaterdag 5 en Zondag 6 april vond de Belgium Open plaats in Lommel. Taekwondo Oude Luttikhuis reisde met 9 spelers af naar België. Voor het eerst in hun nieuwe trainingspak die zij gesponsord hebben gekregen van rijschool Jonker. De taekwondoka’s deden het zeer verdienstelijk tijdens dit toernooi.

Op zaterdag moesten 5 spelers de mat op. Sven Reefman wist bij de cadetten heren -53 kg de finale te behalen met winst in de kwartfinale op Jannik Arping uit Duitsland (11-7). In de halve finale won hij knap van Gasim Aslanov uit Azerbaijan (4-3). In de finale werd het een spannende strijd tegen Rino Markovic uit Kroatië. Helaas trok deze Kroaat aan het langste eind en verloor Sven nipt met 8-7. Hij won hiermee zilver. Na zijn gouden medaille in Zweden, wederom een erg mooi resultaat.
Marjolijn Abbink wist zaterdag nog de kwartfinale te behalen bij de senioren dames -67kg door te winnen met 13-3 van Isabelle Faber uit Luxemburg. Maar verloor helaas in de kwartfinale van Jelena Jureta uit Kroatië. 

Zondag kwamen 4 spelers in actie. Joyce van Baaren kwam uit bij de senioren dames -62 kg. In de kwartfinale wist zij te winnen van de Duitse Yonca Celik met 7-1. In de halve finale was het een spannende strijd tegen Nives Ambrus uit Kroatië een oude bekende van Joyce waar het altijd spannend tegen is. Deze keer ging Ambrus er helaas met de winst vandoor door de te winnen met 3-2. Brons dus voor Joyce van Baaren.
Luuk Klein Nagelvoort wist bij de cadetten heren -41kg knap te winnen van de Duitse Walther Huebert met 4-1. Daarmee bereikte hij de kwartfinale. In de kwartfinale moest Luuk helaas zijn meerdere erkennen in de Duitse Spyros Kostaras, waardoor hij net buiten de prijzen viel.

Al met al goed verlopen toernooi voor Taekwondo Oude Luttikhuis. Volgende week staat het volgende grote evenement alweer voor de deur waar drie spelers aan meedoen. Aan de German Open zullen Joyce van Baaren, Reshmie Oogink en Patrick Jonker deelnemen.