Nieuws        Verslagen        Agenda

Nationale Kampioenschappen 18 Jan 2015

Nationale Kampioenschappen Taekwondo Sparren 18 januari 2015

Afgelopen weekend, 18 januari 2015, vonden de Nationale kampioenschappen Taekwondo 2015 plaats in het Topsprotcentrum in Almere. Taekwondo Oude Luttikhuis heeft aan dit toernooi deelgenomen met maar liefst 25 deelnemers, waarvan 1 deelnemer zowel in bij de junioren als bij de senioren uitkwam. Onze jongste deelneemster is 12 jaar oud en kwam uit bij de cadetten en onze oudste deelnemer is 42 jaar oud en komt uit bij de senioren, ondanks dat deze leeftijd bij de veteranen hoort. Veel deelnemers debuteerden op dit NK en hebben de nodige ervaring op topniveau opgedaan.

De dag begon met de cadetten en daar kwam Sven Reefman uit in de A-klasse cadetten -57Kg. Hij prolongeerde zijn nationale titel door in de finale overtuigend te winnen van Walid Mossaouir. Voordat hij in de finale kwam wist Sven zowel de kwart finale van Roy Kivit als de halve finale tegen Alexander Habimna te winnen. Naast de nationale titel is hij verkozen, door de Taekwondo Bond Nederland, tot sporttalent voor het jaar 2014.

Ook Chiel Nijhuis startte bij de cadetten en wel in de A-klasse -53 Kg. De eerste partij werd gewonnen van Menno Vonk, waarna een hele mooie halve finale volgde tegen Rewien Kasi. Die partij ging op en neer, maar werd toch gewonnen met 17-15. Ook dit jaar stond hij weer in de finale. Dit maal had hij een tegenstander, Mert Ozkeles, die het ritme uit de partij wist te halen. Gevolg was dat de partij gelijk opging en na de reguliere tijd was de stand gelijk. Door een Golden Point, degene die het eerste punt maakt wint de wedstrijd, moest de wedstrijd beslist worden. Met een mooie hoofdtreffer wist Chiel de finale te winnen en de Nationale titel op te eisen.

Ook Joyce van Baaren is weer Nationaal kampioen geworden bij de senioren in de A-klasse -62 Kg. De eerste twee partijen tegen Nazli Celikc en Magda Koloczek werden met grote overmacht en voortijdig gewonnen. In de finale, tegen Shannon Schaap, ging Joyce fanatiek van start en wist de partij vanaf het begin goed te controleren, met als gevolg dat ze haar 15e Nationale titel won, op zich al een prestatie op zich.

Ook Manual Pohan wist zijn finalepartij tegen Tom Landeweerd te winnen. Hij kwam uit in de A-klasse veteranen + 80 Kg.

Danique Venema debuteerde op het nationale kampioenschap in de A-klasse junioren -63 Kg. Ze ging erg goed van start op dit toernooi door de eerste twee partijen, tegen Sherona Bandhoe en Imane Akchich met grote overmacht en voortijdig te winnen. In de finale had trof ze iemand met meer tegenstand, Nayomi Latulola. Na de reguliere speeltijd was de stand gelijk en een Golden Point moest de wedstrijd beslissen. Helaas maakte de tegenstandster het eerst een punt, maar deze tweede plaats was er wel één met een gouden randje.

Marjolein Abbink kwam uit in de A-klasse senioren -67 Kg. Op de haar bekende manier wist ze in de kwart finale, tegen Monica Wink, haar puntjes te pakken. De halve finale wist Marjolein voortijdig en overtuigend te beëindigen. Rachel MacMillan wist geen antwoord te geven op het spel van Marjolein. In de finale moest Marjolein tegen Nora EL Hadje. Ondanks dat Marjolein scherp stond te sparren, wist ze deze finale helaas niet te winnen. De tweede plaats is dan ook zeer verdient.

Ronald Folson kwam uit in de A-klasse senioren -80 Kg, ondanks dat hij met zijn leeftijd van 42 jaar bij de veteranen hoort. In zijn eerste partij, tegen Barend de Wit, wist hij met zeer veel overtuiging de winst naar zicht toe te trekken door deze met 22-10 voortijdig te winnen. Slecht 2 wedstrijden later moest hij alweer aantreden. Zijn tegenstander, Kevin Prent, was eerder vrijgeloot en begon fit aan deze wedstrijd. En een wedstrijd werd het. Het ging zeer gelijk op en helaas, voor Ronald, ging de winst, met 1 puntje verschil, naar zijn tegenstander, die later ook nationaal kampioen werd.

Ondanks dat de overige deelnemers niet specifiek genoemd worden hebben ze naar vermogen gevochten en hebben we hele mooie partijen voorbij zien komen.

Met maar liefst 4 x goud, 6 x zilver en 7 x brons is Taekwondo Oude Luttikhuis op de derde plaats geëindigd in het clubklassement.