Nieuws        Verslagen        Agenda

 

 
Nationaal Danexamen 12 Juni 2015

 

 

Op zondag 21 juni vond het Nationaal Dan examen plaatst in Nieuwegein.


Voor onze club gingen Gabriel Acar, Anna Reefman en Chiel Nijhuis op voor hun 1e Dan/zwarte band.


Gabriel Acar mocht een herexamen doen en hoefde in zijn geval allen de taegeuks te lopen. De intensieve training, die hieraan vooraf ging, heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. Hij liep ze goed en strak, met als gevolg dat hij zijn zwarte band aan het eind van de ochtend mocht ophalen.


Anna Reefman en Chiel Nijhuis moesten ‘s middags het hele programma lopen. Toch wat zenuwachtig begonnen ze als eerste aan de theorie, waarna de taegeuks gelopen moesten worden. Ook bij hun kon je zien dat de intensieve training zijn vruchten heeft afgeworpen. Beide liepen ze hun taegeuks goed en strak.


Vervolgens moest Chiel de 1 stapsparring en de zelfverdediging laten zien. Zijn partner hierbij was Gabriel Acer, die trots de mat opging met zijn net verworven zwarte band. Aansluitend liet Anna zien wat ze kon, samen met haar partner en broer Sven Reefman. Bij zowel Chiel als Anna zag dat er goed uit.


Ook moesten beiden nog laten zien dat ze kunnen sparren, wat geen probleem was, aangezien ze beiden meedoen in het wedstrijdcircuit.

Als laatste stond de breektest op het programma, wat altijd enige spanning met zich meebrengt. Dat hebben we dan ook gezien, want bij beiden ging de eerste keer de plank niet door en bij beiden was dat bij een Naeryo Chagi, een neerwaartse trap. Bij de tweede poging wisten ze zich goed te herstellen en gingen alle drie de planken zonder moeite door.


Nu was het wachten op de examencommissie en na enige tijd kregen zowel Anna als Chiel te horen dat ze geslaagd waren voor hun 1e Dan. Een goede en mooie prestatie, zeker gezien het feit dat minder dan de helft van de deelnemers geslaagd waren voor hun 1e Dan.


Gabriel, Anna en Chiel, van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat. Alle trainers en vrijwilligers die aan dit resultaat hebben bijgedragen, allemaal bedankt!!!