Nieuws        Verslagen        Agenda

 

 
Manchester World Grand Prix 13-15 December 2013 

 

 

Brons voor Reshmie Oogink op 1ste World Taekwondo Grand Prix


Voor het eerst in de geschiedenis is er een world taekwondo grand prix georganiseerd. Van nu tot aan de Olympische spelen worden er meerdere grand prix's gehouden. Tijdens deze grand prix's  zijn veel punten te verdienen voor de olympische ranglijst. Deze ranglijst is belangrijk omdat de beste 6 spelers van de olympische ranglijst zich automatisch plaatsen voor de Olympische spelen van Rio in 2016. 
De beste 32 spelers van de Olympische ranglijst zijn voor dit toernooi uitgenodigd, een toptoernooi met alleen de beste spelers van de wereld.
Voor Nederland waren uitgenodigd: Reshmie Oogink (+67) en Joyce van Baaren (-67), beide speelsters afkomstig van Taekwondo Oude Luttikhuis uit Almelo. 

Reshmie Oogink mocht de spits afbijten op vrijdag 13 december. Haar eerste partij moest zij tegen de Spaanse Elena Gomez Martinez. Ondanks dat Oogink nog wat in haar spel moest komen wist ze de Spaanse met duidelijke cijfers opzij te zetten, 6-1 was de einduitslag in haar voordeel.
In haar tweede partij moest Reshmie tegen Nusa Rajher uit Slovenie. Een stugge tegenstander. Reshmie wist de Sloveense uit haar vertrouwde spel te trekken en won knap met 4-2. Op naar de kwartfinale. 
Hier wachtte de huidige Olympisch Kampioen, Milica Mandic uit Servie. Beide dames lukte het niet goed om te scoren. Reshmie had echter nog een goede stoot achter de hand die gewaardeerd werd door de scheidsrechters. Het bleef bij deze score en Reshmie wist zich te plaatsen voor de halve finale.
In de halve finale wachtte nog een tegenstandster van formaat, de Russische Olga Ivanova. Zij is de huidige wereldkampioen en een lastige speelster. Reshmie had er zin in en begon gretig aan de partij. Helaas maakte ze een klein foutje waardoor de Russische een hoofdtreffer maakte. Uiteindelijk wist Reshmie niet meer terug te komen en verloor deze partij met 12-3. De Russische pakte uiteindelijk het goud. Een superprestatie van Reshmie die op dit grote evenement met alleen maar grote namen een bronzen medaille mee naar huis neemt!!!!!

De volgende dag moest Joyce van Baaren. Zij moest haar eerste partij tegen Canada. Het was een stroeve partij waarbij dames zo min mogelijk wilden weggeven, na 3 rondes was de stand nog steeds 0-0. 
Ook in de golden point ronde werd er niet gescoord. Joyce had echter wel het meeste aangevallen en won deze partij op scheidsrechterbeslissing. 
In haar tweede partij moest ze tegen de huidige wereldkampioen uit Frankrijk, Haby Niare. Helaas kwam de franse op een 1-0 voorsprong. Joyce heeft in de laatste ronde de druk nog wat opgevoerd, maar kon helaas niet tot scoren komen. Zij verloor nipt met 2-0. Ondanks het verlies van Van Baaren toch een goed optreden tijdens deze grand prix.  

Het evenement was verder goed georganiseerd en van echt een topniveau. Dat Nederland hierbij aanwezig kon zijn was toch een hele eer. Coach Thijs Oude Luttikhuis kan met tevredenheid terugkijken op deze grand prix, beide dames hebben punten weten te scoren voor de ranglijst en met name Reshmie Oogink heeft een prestatie van formaat neergezet met haar bronzen plak. 


 

 

 

 

 

foto 1.JPG?1387320100660
foto 2.JPG?1387320214707
foto 3.JPG?1387320226957