Nieuws        Verslagen        Agenda

Luxor Open  Egypte G2 27 Februar 2015

Bronzen medaille voor Joyce van Baaren op de 2e Luxor Open Taekwondo Championships 27 februari 2015 - WTF G2 TOERNOOI

Een kleine week na haar derde plaats op de Aftu International Taekwondo Open 2015 deed Joyce van Baaren mee aan een G2 toernooi in Egypte, de 2e Luxor Open Taekwondo Championships 2015 - WTF G2. Bij een G2 toernooi zijn er punten te behalen die meetellen bij de internationale ranglijst. Hierbij kun je dubbele punten winnen t.o.v. een G1 toernooi. Met een sterk bezet deelnemersveld heeft van Baaren weer de derde plaats, de Turkse Open Kampioenschappen en de AFTU International Open, weten op te eisen.

In een sterk deelnemersveld, van 21 deelneemsters, was de eerste tegenstandster Habibatalle Elmalah uit Egypte. van Baaren begon ziek aan deze wedstrijd en daarom had ze een wat moeilijke start bij dit toernooi. De wedstrijd ging toch gelijk op. In de derde ronde kwam van Baaren circa 15 seconden voor het eind op een voorsprong te staan, 4 – 3. Toch wist de Egyptische in de resterende tijd nog gelijk te maken. Dat betekende een extra ronde waar de Golpen Point, degene die er het eerste scoort, beslissend was voor eindzege. Van Baaren wist het eerst te scoren en won daarmee deze partij.

Haar volgende tegenstandster was de Zwitserse Nina Klay, die haar eerste partij op overtuigende wijze had gewonnen. Deze Zwitserse was als eerste geplaatst in dit toernooi en is de regerend Europees Kampioene. Ook deze partij ging erg gelijk op en na de reguliere speeltijd was het weer gelijkspel, 3 -3, waarna er weer een extra ronde kwam. Ook deze werd door van Baaren met een Golden Point gewonnen.

In de halve finale trof ze de Franse Magda Wiet Henin. Deze Franse tegenstandster behoort tot de Europese top. Na twee rondes werd er met een gelijke stand van 1 – 1 aan de derde ronde begonnen. Het ging ook nu gelijk op. Over en weer werd er een puntje gescoord. Haar Franse tegenstandster wist echter één keer vaker te scoren, waardoor de eindstand 2 – 3 in het voordeel van haar uitviel.

Binnen een periode van twee weken heeft van Baaren hiermee drie maal een medaille en de daarbij horende punten weten te behalen die o.a. belangrijk zijn voor kwalificatie voor de European Games in Baku in juni van dit jaar. Twee maal op een G1 toernooi en één maal op een G2—toernooi. Dit mag met recht een erg goede prestatie genoemd worden.