Nieuws        Verslagen        Agenda

 

 

Israel Open 13 Oktober 2013

 

 

Dit jaar zijn we voor de eerste keer met een aantal van onze wedstrijdspelers naar de Israel Open geweest. De wedstrijden vonden plaats op Zondag 13 oktober in Ramla, een plaatsje ong. 20 km van Tel Aviv.
Er deden drie spelers mee, namelijk Patrick Jonker, Joyce van Baaren en Reshmie Oogink.

Als eerste moest Joyce aantreden tegen Griekenland. Joyce was duidelijk niet in vorm en had wat moeite met haar tegenstander. Omdat de Griekse zich na iedere actie liet vallen wilde Joyce voor diskwalificatie gaan. Helaas leek de scheidsrechter wel nieuw op dit niveau en deze weigerde de Griekse ook maar een waarschuwing te geven. Na drie rondes was de stand gelijk en werd het Golden Point. Ook hier had de Griekse weer waarschuwingen moeten krijgen, maar ook in deze ronde verzuimde de scheidsrechter. De Griekse wist te scoren en Joyce lag uit het toernooi.

Patrick Jonker moest tegen Frankrijk. De Fransman was een lastige speler met verassende hoge technieken. Patrick wist op 2-0 voorsprong te komen. In de derde ronde wist hij zelfs een momdolleyo hoog te scoren, die normaal gesproken 4 punten waard is. De scheidsrechters letten niet op, maar gelukkig was er video-replay. Video-replay aangevraagd en dan zou je normaal gesproken verwachten dat Patrick zijn punten krijgt. Ware het niet dat er net op dat moment een storing was in het systeem waardoor het niet terug te kijken was. Wel werd de kaart even ingenomen en Patrick kreeg zijn punten niet. Vlak daarna schopte de Fransman richting het hoofd welke niet raak was, maar de scheidsrechters vonden het toch nodig om te drukken. Niks meer aan te doen, de kaart was immers vlak daarvoor ingenomen. En in plaats van dat het 6-0 voor Patrick stond, stond het nu 3-2 voor de Fransman. Patrick moest vol in de aanval wat erg lastig was bij deze tegenstander. Helaas was voor Patrick het toernooi ook voorbij.

Dan was het nog de beurt aan Reshmie. De eerste tegenstandster uit Oostenrijk was geen partij voor Reshmie en met 12 punten verschil werd de wedstrijd voortijdig beëindigd.
In de tweede partij moest Reshmie tegen een lastige Kroatische. Reshmie kwam op voorsprong. Maar liep in de laatste ronde tegen een hoofdtreffer en twee onterechte waarschuwingen op waardoor zij achter kwam. Reshmie probeerde haar tegenstander nog goed onder druk te zetten, maar verloor helaas net met een punt verschil. Hierbij moet wederom gezegd worden dat de Kroatische niet mocht klagen over de waarschuwingen die zijn gegeven.
Reshmie won met haar optreden wel Brons tijdens dit kampioenschap. <?xml:namespace prefix = o /> 

Al met al kijken we met gemengde gevoelens terug op dit toernooi. Er had voor onze spelers zeker wel meer in gezeten als alles was gegaan zoals het hoort volgens de regels.

In de dagen voor de wedstrijden was er nog wel tijd om een aantal plekken in Israel te bezoeken wat erg mooi was. We zijn bij de Dode Zee geweest en ook nog in Jeruzalem. Het was er erg lekker weer, dus al met al wel een leuke trip.  


  

 

Groepsfoto Israel.JPG?1382468994705