Nieuws        Verslagen        Agenda

 

 

Int Master NRW 26-27 Oktober 2013

 

 

 

 

6 Prijzen op Int Masters NRW

 
In het afgelopen weekend, 26 en 27 oktober, vond de jaarlijkse Int Masters NRW plaats in Bonn. Een leuk toernooi aan het begin van het seizoen met vaak goede tegenstanders.

Wij stonden met 13 mensen aan de start. Op de eerste dag moesten 6 van onze spelers. Voor Kaz, Caner en Jesse was het toernooi helaas na de eerste partij voorbij. Rick Baks wist zijn eerste partij te winnen en belandde daarmee in de halve finale. Helaas verloor hij de halve finale en moest hij genoegen nemen met Brons. Toch weer een knappe prijs voor Rick.

Michael Oogink won zijn eerste partij overtuigend en stond toen ook in de halve finale. Ook deze partij stond hij weer voor, maar helaas gebeurde er iets verschrikkelijks. In een uitwisseling van trappen raakte Michael zwaar geblesseerd, hij scheurde namelijk zijn achillespees af. Hiermee was het toernooi voorbij. Brons voor Michael maar zeker geen medaille om blij van te worden. Hij ligt er nu lange tijd uit. Wij wensen hem dan ook veel sterkte toe de komende periode van herstel!

Marjolijn Abbink won haar eerste partij makkelijk en moest in de finale tegen Luxemburg. Marjolijn had conditioneel wat moeite, maar won toch knap deze partij. GOUD voor Marjolijn!

Zondag 27 oktober stonden er 7 mensen aan de start. Branko, Matthijs en Anna verloren helaas hun eerste partij. Abdulkarim Yasakov vocht een moeizaam toernooi, maar wist toch twee partijen te winnen. In de halve finale moest hij tegen de lange Ennadiri en Karim wist niet hoe hij met het lengteverschil om moest gaan. Hij verloor deze partij en moest genoegen nemen met Brons.

Patrick Jonker domineerde vandaag zijn tegenstanders. In de halve finale wist hij met ruim puntenverschil te winnen. In de finale imponeerde hij zijn tegenstander zo met een aantal flitsende technieken dat deze de handdoek gooide in de eerste ronde. Een dikke Gouden plak voor Patrick.

Sven Reefman won zijn eerste partij met een aantal mooie hoofdtreffers. In de halve finale moest hij tegen een oude bekende. De Belgische Dupont. Sven zette Dupont goed onder druk en stond zelfs even voor. Hij liet zijn concentratie iets wegzakken en op dat moment wist Dupont de voorsprong te pakken. Sven zette hem vervolgens nog goed onder druk, maar verloor helaas. Brons voor Sven!

Chiel Nijhuis zat in dezelfde poule als Sven. Voor Chiel was dit zijn eerste toernooi in de A klasse. Voor hem was dit een toernooi om ervaring op te doen in deze klasse. In zijn eerste partij wist Chiel binnen 5 seconden al zijn eerste hoofdtreffer te maken. Deze partij won hij zeer overtuigend met 12 punten verschill. Hij stond nu al in de halve finale. De halve finale trof hij een wat rommelige vechter die zeker ook wel wat kon. Chiel ging in het begin een beetje mee in het rommelige, maar wist uiteindelijk toch een aantal mooie treffers te maken. Ook deze partij won hij en daarmee stond hij in de finale. In de finale moest hij tegen dezelfde Dupont als Sven. In de eerste ronde vocht Chiel nog wat terughoudend en kwam hij achter tegen deze Belg. In de tweede ronde kreeg Chiel al wat meer vertrouwen en scoorde twee mooie treffers hard op het lichaam. De stand was 4-2 voor Dupont. Chiel ging er flink achteraan en er stonden nog vijf seconden op het bord. En in die laatste paar seconden wist Chiel nog een hele mooie hoofdtreffer te maken waarmee hij de Belg compleet verraste. 5-4 voor Chiel en daarmee GOUD!!!! Een hele mooie prestatie voor Chiel die eigenlijk alleen ervaring op kwam doen.

 

Chiel Nijhuis                     Cadetten Heren -49kg                   Goud
Patrick Jonker                   Senioren Heren -87kg                   Goud
Marjolijn Abbink                Senioren Dames -67kg                 Goud

Rick Baks                           Cadetten Heren -37kg                  Brons
Sven Reefman                  Cadetten Heren -49kg                   Brons
Abdulkarim Yaskov           Junioren Heren -55kg                   Brons
Michael Oogink                  Senioren Heren +87kg                 Brons