Nieuws        Verslagen        Agenda

 

 
Int Master NRW 11-12 Oktober 2014

 

 

 

Persbericht: TKD Oude Luttikhuis presteert goed op de International Masters NRW 2014

Op 11 en 12 oktober vonden de Internationale Masters NRW 2014 plaats in Bonn in Duitsland.


Met ruim 400 deelnemers uit heel Europa, maar ook uit Tunesië, Afganistan en zelfs Australië, is dit inmiddels een groot toernooi met internationale allure. De cadetten, junioren en senioren komen op dit toernooi alleen uit in de A-klasse.

Met 7 deelnemers is hoofdcoach, Thijs Oude Luttikhuis, naar Bonn vertrokken.

 

Op de zaterdag kwamen de cadetten en junioren aan de start.

Jeronimo Evers(Enschede) kwam uit bij de junioren tot 45 Kg. Wat bijzonder is, is dat hij zelf ver onder de 45 Kg weegt, wat vaak een nadeel is. De finale was tegen Amau Gomez uit Andorra. Deze partij heeft hij naar zijn hand weten te zetten en gewonnen. Een prachtig resultaat.

 

Sven Reefman(Almelo) kwam uit in de klasse cadetten -57 Kg. De 1e partij moest hij tegen de Duitser Christian Schmidt en deze partij werd voortijdig gestopt wegens 12 punten verschil. De 2e partij moest hij tegen, wederom een Duitser, Emre Can Birli. Dit was een zeer zware partij. 10-10 en deze partij werd vervolgens met een golden point gewonnen. Ook de finale moest Sven weer tegen een Duister. Met een uitslag van 8-3 werd deze finale gewonnen. Weer een prima resultaat van Sven.

 

Op de zondag kwam Pascal Niks(Almelo) uit in de klasse Senioren A -74 Kg. Traditioneel gezien altijd een zware klasse en hij zat dan ook met 21 deelnemers in zijn poule. Zijn eerste partij won Pascal van de Duitser Alexander Lehn met 12-10. In de  2de partij moest hij tegen de Spanjaard Pablo Amengual Tarongi, welke ook werd gewonnen. Zijn 3de partij won Pascal van de Duitser Daniel Houben. De volgende partij was de halve finale tegen Tuna Aksu, ook een Duitser. Dit werd een erg spannende partij. Aan het eind van de partij stond het 3-3. Dat betekende risico nemen. Helaas pakte dit verkeerd uit en werd deze partij verloren met 3-5. Pascal wist hiermee beslag te leggen op de bronzen plak, wat een goed resultaat genoemd mag worden. De Duitser won uiteindelijk ook goud.

 

Luuk Klein Nagelvoort(Vriezenveen) en Kaz van Malssen(Erica) wonnen beide hun eerste partij. Helaas werden ze daarna uitgeschakeld.

Anna Reefman(Almelo) en Rick Baks(Hengelo) verloren hun eerste partij helaas nipt en waren daardoor uitgeschakeld voor de rest van het toernooi.