Nieuws        Verslagen        Agenda

 

Indoor Brussel 18 December 2011

 

Zondag 18 November hebben wij met een kleine ploeg (7) deelgenomen aan de Indoor Brussel.

Jeremiah Serhalay (Junioren Heren -51kg) en Pascal Niks (Junioren Heren -68kg) wisten beide beslag te leggen op de gouden medaille.

 

Jeremiah had eerst een vrijloting en moest vervolgens tegen Joni Alles uit Belgie, deze was helaas geblesseerd dus Jeremiah mocht gelijk door naar de halve finale. In deze partij moest hij tegen Ismail Negro van Taekwondo Oosterhout, een tegenstander van hoog niveau (EK deelnemer 2011). Na een spannende strijd wist Jeremiah deze partij in zijn voordeel te beslissen met 3-2. In de finale mocht hij wederom tegen een speler van Taekwondo Oosterhout uitkomen, namelijk Azzeddin Zaitouni. Deze partij was nog spannender en eindigde dan ook in een gelijkspel. In de verlenging wist Jeremiah het winnende punt te scoren en hiermee pakte hij de eindzege in de klasse -51kg.

 

Abdulkarmim Yasakov mocht deze dag voor de eerste meedoen bij de junioren en deed dit eveneens in de klasse -51kg.

Zijn eerste partij wist hij voortreffelijk te winnen door het plaatsen van een hoofdtreffer waardoor zijn tegenstander niet meer verder kon.

In de kwartfinale verloor hij helaas van Houcine Zaoui van Seongong. Karim had nog iets te veel moeite met het grote verschil in lengte, desalniettemin een goed eerste optreden bij de junioren en tevens een ervaring rijker.  

 

Pascal Niks wist deze dag wederom beslag te leggen op de eerste plek. Zijn eerste partij eindigde met 4-3 in het voordeel van Pascal.

De halve finale werd eveneens gewonnen door Pascal. In de finale werd het nog heel even spannend want zijn tegenstander kreeg een hoofdtreffer toegewezen die absoluut mis was. Vervolgens moest Pascal flink tempo maken om er nog een gelijkspel uit te halen aangezien een wedstrijd slechts 2 rondes was. In de extra ronde wist Pascal heel terecht als eerste te scoren waardoor er een verdiende eerste plek was.

 

Jesse Bruggeman en Gabriel Kaya verloren helaas beide hun eerste partij in de klasse Cadetten -36kg.

 

Caner Sucuoglu onderging hetzelfde lot in de klasse Senioren Heren -63k tegen de Luxemburger Rafaelo Duarte.

 

Wim Kloosterman wist in dezelfde klasse zijn eerste partij te winnen van Yassine Outtaleb ondanks een zichtbaar falen van de elektronische hogo's.

Een stukje doorzettingsvermogen en wilskracht heeft hem de overwinning doen toekomen in deze partij.

In de partij daarna moest hij tegen Achab Jaoud en hierin moest Wim zijn meerdere erkennen ondanks dat hij dit helemaal niet verkeerd deed.    

 

Resultaten

 

Jeremiah Serhalay                 Junioren Heren -51kg                 Goud

Pascal Niks                            Junioren Heren -68kg                 Goud