Nieuws        Verslagen        Agenda

 

 
Grand Prix Suzhou China 4 Juli 2014

 

 

Het Grand-Prix circuit is een initiatief van de Wereld Taekwondo Federatie waarbij de topatleten in de diverse Olympische gewichtsklassen meerdere malen per jaar tegen elkaar uitkomen op prestigieuze en groots opgezette toernooien. De behaalde resultaten tellen, net zoals resultaten op WK, EK en overige toernooien met een WTF G-status mee voor de wereldranglijst en de atleten die eind 2015 bij de top 6 op deze ranglijst staan komen in principe, onder voorbehoud van onder meer vervanging, in aanmerking voor een kwalificatieplaats voor de Olympische Spelen Rio 2016.


Reshmie Oogink is, op basis van haar positie op de wereldranglijst, nummer acht in de Olympische klasse boven 67 Kg. , uitgenodigd voor de eerste Grand Prix van 2014. Deze wordt gehouden, van 4-6 juli, in Suzhou in China.


Op vrijdag, 4 juli, stond de klasse, waarin Reshmie uitkomt op het programma. De eerste partij moest tegen Nikki Martinez uit Puerto Rico. Deze partij is met de nodige overtuiging gewonnen met 10-1. De volgende partij moest ze tegen Casandra Ikkonen uit Zweden. Ook deze partij wist ze naar zich toe te trekken en deze heeft ze gewonnen met 5-2. In de kwartfinale moest ze tegen een oude bekende, Milica Mandic uit Servië. In de laatste 2 open toernooien, Oostenrijk en Zwitserland, stond ze in de finale tegen Milica. Helaas viel, open basis van een golden point, beide keren het dubbeltje de verkeerde kant op. Ook nu wist Reshmie helaas niet te winnen van de Servische en ze heeft de partij verloren met 5-1. Helaas werd een hoofdtreffer, gemaakt door Reshmie, niet gezien door de jury. Gevolg is dat Reshmie strand in de kwartfinale in deze eerste Grand Prix van dit jaar. Wel krijgt ze punten voor deze prestatie, welke weer belangrijk zijn voor de positie op de wereldranglijst en de uiteindelijke selectie voor de Olympische Spelen in 2016    

 


In augustus wordt de tweede Grand Prix gehouden in Astana in Kazakhstan en in oktober volgt de derde Grand Prix. Deze vindt plaats in Manchester in England. In december vindt de finale van deze Grand Prix serie plaats. Deze wordt gehouden in Querataro in Mexico.