Nieuws        Verslagen        Agenda

Grand Prix Moskou 14 Augustus 2015

WORLD TAEKWONDO GRANDPRIX MOSCOW 2015 - WTF G4

Van 14 t/m 16 augustus vindt in het sportpaleis “DINAMO” te Moscow de eerste WTF World Taekwondo Grand-Prix van 2015 plaats. In december is in Mexico de finale Grand-Prix waarvoor per klasse alleen de beste 8 van de WTF Olympic Ranking zich kunnen plaatsen.

Het Grand-Prix circuit is een initiatief van de Wereld Taekwondo Federatie waarbij de topatleten in de diverse Olympische gewichtsklassen meerdere malen per jaar tegen elkaar uitkomen op prestigieuze en groots opgezette toernooien. De behaalde resultaten tellen, net zoals resultaten op WK, EK en overige toernooien met een WTF G-status mee voor de wereldranglijst en de atleten die eind 2015 bij de top 6 op deze ranglijst staan komen in principe, onder voorbehoud van onder meer vervanging, in aanmerking voor een kwalificatieplaats voor de Olympische Spelen Rio 2016.

Joyce van Baaren is, op basis van haar positie op de wereldranglijst, uitgenodigd voor dit toernooi. Joyce staat nummer 35 in de Olympische klasse tot 67 Kg en is als 30e geplaatst voor dit toernooi. De hele wereldtop is aanwezig op dit belangrijke toernooi.

Joyce van Baaren moest vrijdag, 14 augustus, aantreden tegen de Chinese Chia Chia Chuang. Deze dame staat derde op de Olympische ranglijst en is tevens als derde geplaatst voor dit toernooi. De eerste ronde ging lange tijd gelijk op en vlak voor het einde van deze ronde wist de Chinese een hoofdtreffer te maken. Met een achterstand van 3 – 0 werd aan de tweede ronde begonnen en vrij snel scoorde de Chinese weer een punt. Daarna werd het moeilijk, want de in korte tijd kreeg Joyce een tweetal hoofdtreffers te verwerken. Ze wist, vlak voor het einde, zelf nog te scoren. Toch wist de Chinese nogmaals een hoofdtreffer te maken en de tweede ronde werd met een achterstand van 13 -1 afgesloten. Dit betekende meteen het einde van de wedstrijd als gevolg van een puntenverschil van 12 of meer.

In september vindt de tweede Grand Prix plaats in Samsun in Turkije, waarna in oktober in Manchester in England de derde Grand Prix plaats vindt. Tenslotte vindt in december in Mexico de Grand Prix finale plaats.