Nieuws        Verslagen        Agenda

 

 
German Open 12-13 April 2014

 

 

 

 

Afgelopen zaterdag stonden drie spelers van Taekwondo Oude Luttikhuis aan de start in Hamburg voor de German Open. Een groot internationaal evenement en een laatste testmoment voor de Europese Kampioenschappen die begin Mei plaatsvinden.

Patrick Jonker -87kg moest zijn eerste partij tegen Kazakstan. Helaas ging deze partij niet zoals gepland. Patrick kreeg diverse strafpunten en werd uiteindelijk gediskwalificeerd.

Joyce van Baaren -62kg mocht na een vrijloting tegen Rusland. In de eerste ronde ging de partij nog gelijk op. In de laatste ronde liet Joyce duidelijk zien wie de betere was en won uiteindelijk met 14-5.
In de kwartfinale moest ze tegen Spanje. Ook deze partij ging steeds gelijk op tot 5-5. 18 seconden voor het einde wist Joyce een hoofdtreffer te scoren en kwam voor met 8-5. Helaas wist ook de Spaanse nog een hoofdtreffer te maken en stond het weer gelijk. Op het laatste moment wist de Spaanse de winnende treffer te maken en trok zij aan het langste eind. Net geen brons voor Joyce, maar wel een goed toernooi.

Reshmie Oogink -73kg moest haar eerste partij tegen Duitsland.  Reshmie kwam al snel op voorsprong en kon de partij rustig uitspelen, eindstand 11-3. In de halve finale moest ze tegen Brazilië. Dit was een stugge tegenstander die in het begin al onterecht punten toegekend kreeg voor een hoofdtreffer die mis was. Daarnaast scoorde Reshmie tegelijkertijd wel een hoofdtreffer die ze niet kreeg. Uiteindelijk wist Reshmie de partij wel naar zich toe te trekken en won met 7-4. In de finale moest Reshmie tegen Amerika. Op de Dutch Open wist Reshmie deze Amerikaanse nog te verslaan. Helaas kwam de Amerikaanse al vroeg op voorsprong en was het lastig om weer in te lopen. In de laatste ronde wist Reshmie nog wel wat punten te scoren, maar dit was niet genoeg. Ze verloor deze partij met 8-6. Een mooie zilveren medaille voor Reshmie Oogink.