Nieuws        Verslagen        Agenda

 

 
European Games Baku Azerbadzjan

 

 

 

Van 12 tot en met 28 juni worden in Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan, de eerste European Games gehouden. Per gewichtsklasse is de top 14 van de Olympisch ranglijst automatisch geselecteerd. Daarnaast krijgt het gastland een plaats toegewezen en er wordt een wildcard aan een sporter toegekend.


Joyce van Baaren, als 13e geplaatst, kwam uit in de Olympische klasse tot 67 Kg.


Haar eerste partij moest Joyce tegen het gastland Azerbedzjan, die als 4e was geplaatst voor dit toernooi. De partij ging gelijk op. Na de eerste ronde was er 1 punt door aar tegenstandster gemaakt. De tweede ronde leverde aan beide kanten geen punten op, dus werd de derde ronde met een 1 – 0 achterstand ingegaan. Helaas wist Farida Azizova nogmaals te scoren, waardoor de eindstand op 2 – 0 kwam. Deze dame wist uiteindelijk de finale te halen, maar verloor deze nipt met 6 -5.


Omdat zij de finale wist te behalen, mocht Joyce een herkansingspartij sparren, om bij winst, vervolgens om brons de mat op te gaan. Haar tegenstandster was de Turkse Nur Tatar, welke als 5e was geplaatst voor dit toernooi. Na de eerste ronde stond de Turkse met 1 – 0 voor en in de tweede ronde wist zij nog 2 punten te scoren. In de derde ronde werd er niet meer gescoord, waardoor Joyce helaas met lege handen huiswaarts ging. De Turkse werd ging uiteindelijk met de bronzen plak naar huis.