Nieuws        Verslagen        Agenda

 

 
EK Senioren 1-5 Mei 2014

 

 

 

 

EK Taekwondo in Baku, Azerbeijan.

 

Op maandag 28 april reist een afvaardiging van 6 spelers van de Nederlandse Taekwondo Bond af naar Baku, de hoofdstad van Azerbejan voor het Europees Kampioenschap Taekwondo.
Onder hen 3 deelnemers uit Almelo van Taekwondoschool Oude Luttikhuis.

Samen met trainer Thijs Oude Luttikhuis gaan Patrick Jonker, Joyce van Baaren en Reshmie Oogink een gooi doen naar deze prestigieuze titel.

 

Voor Reshmie is dit tegelijkertijd een kans om meer punten te verzamelen voor rechtstreekse kwalificatie voor de Olympische Spelen in 2016 in Rio. Reshmie is bezig aan een succesvol seizoen en staat momenteel op nummer 8 van de olympische ranglijst. Na het veroveren van de Nederlandse titel in januari , schreef ze ook diverse internationale toernooien op haar naam waaronder de Trelleborg Open, Fujairah Open en Dutch Open.

 

Patrick Jonker schreef na een afwezigheid van 5 jaar in de sport in januari de Nederlandse titel op zijn naam in de finale tegen Van Wanrooij uit Deventer. Daarnaast behaalde hij ook een zilveren medaille in Oostenrijk.  Deze prestaties en deelname aan diverse internationale toernooien leidden ertoe dat hij geselecteerd is voor deelname.

 

Joyce Van Baaren is bijna heel 2013 geplaagd door een vervelende blessure en heeft diverse operaties achter de rug. In januari, tijdens het NK is de weg omhoog weer begonnen. Ook zij pakte de Nederlandse titel en wist tijdens het Belgisch Open een bronzen plak te veroveren. Tijdens de vorige EK werd nog een bronzen medaille behaald en ook ditmaal zal ze een gooi doen naar de prijzen.

 

Goede resultaten dus voor de spelers van TKD Oude Luttikhuis met nu als beloning uitzending naar het EK.

 

De afgelopen weken is hard getraind om lichamelijk en mentaal topfit aan de start te verschijnen.

Thijs Oude Luttikhuis ziet kansen voor zijn pupillen. Diverse tegenstanders op het EK waren ook deelnemer aan Internationale toernooien en vaak ging het gelijk op of wisten we te winnen. Een goed resultaat op het EK in Baku is een mooie impuls voor het topsport klimaat in Almelo en goed voorbeeld voor de talentvolle, jongere pupillen van de taekwondoschool.

 

Het EK in Baku, Azerbeijan, wordt gehouden van 1 tot 5 mei.