Nieuws        Verslagen        Agenda

 

 
Dutch Open 15-16 Mrt 2014

 

 


1x Goud @ Dutch Open 2014

Afgelopen weekend stond de Dutch open op het programma voor de wedstrijdgroep van TKD Oude Luttikhuis. Een zwaar bezet toernooi dat dit jaar voor het eerst een g2 status heeft.
Patrick Jonker wist op de eerste dag nog knap zijn eerste partij te winnen van de Turk Ali Sari. Helaas verloor Patrick zijn tweede partij van Denemarken.

Op de tweede dag wist Joyce van Baaren haar eerste partij te winnen van Tsjechië. Helaas verloor ook zij haar tweede partij van Engeland met Golden point.
Reshmie Oogink kwam deze dag ook nog in actie. Zij wist de finale te bereiken door knap te winnen van Amerika 6-2, Kroatië 9-0, Turkije 7-1, Frankrijk 5-2. In de finale moest zij tegen de stugge Iva Rados, een lastige tegenstandster. Na drie rondes was de stand gelijk en moest er een golden point ronde aan te pas komen. Tijdens deze ronde werd er door beide dames niet gescoord. De scheidsrechters moesten nu beslissen wie het meeste initiatief had en dus de winnaar werd van deze finale. Het afwachten in spanning werd uiteindelijk beloond, want Reshmie Oogink werd aangewezen als winnares en won daarmee goud op de Dutch open 2014. Ook scoorde ze hiermee 20 belangrijke punten voor de olympische ranglijst.

De ploeg van Oude Luttikhuis gaat zich nu verder klaarmaken voor de Open Belgische en Open Duitse kampioenschappen die begin april plaatsvinden.