Nieuws        Verslagen        Agenda

Dutch Open 13-15 Maart 2015

42ND LOTTO DUTCH OPEN TAEKWONDO CHAMPIONSHIPS 2015

Van 13 t/m 15 maart vinden de 42e Open Nederlandse kampioenschappen Taekwondo plaats in Eindhoven. Met ruim 1.750 deelnemers, met 72 nationaliteiten, is dit een erg groot en Internationaal toernooi. Vanuit de hele wereld hebben zich sporters ingeschreven, waaronder Zuid-Korea, Canada, Australië en de USA. Dit is het enige G2 toernooi welke in Europa gehouden wordt.

5 Deelnemers van Taekwondo Oude Luttikhuis doen mee aan dit toernooi.

Op zondag, 15 maart, verschenen Tanja Morsink, bij de senioren Female – 53 Kg en Joyce van Baaren bij de senioren Female – 62 Kg. aan de start.

Tanja Morsink had een zware loting en moest haar eerste partij tegen de Russische Ekaterina Kramarenko. Het was de eerste partij van de dag. Helaas wist de Russische de partij naar haar hand te zetten en won deze met overmacht. Helaas betekende dat, dat Tanja hierdoor werd uitgeschakeld.

Joyce van Baaren was als 9e geplaatst voor dit toernooi. In haar eerste wedstrijd moest tegen de Chinees Taipese Yann-Yeu Chen. Zij had haar eerste partij zeer overtuigend gewonnen. Deze partij ging gelijk op, maar toch wist de Chinees Taipese de wedstrijd naar zich toe te trekken, met als gevolg dat ook Joyce van Baaren na haar eerste partij uitgeschakeld was voor de rest van het toernooi.

Bij de junioren streden op vrijdag, 13 maart, 3 deelnemers mee om de podiumplaatsen.

Sven Reefman, uit Almelo, kwam uit in de A-klasse Junioren Male – 55 Kg, terwijl Jeronimo Evers, uit Enschede, uit kwam in de A-klasse Junioren Male – 45 Kg. Danique Venema, uit Zwolle, kwam uit in de A-klasse Junioren Female – 63 Kg.

Alle drie hadden ze een erg zware loting. Sven Reefman en Jeronimo Evers moesten hun eerste partij tegen tegenstanders die uiteindelijk beiden de halve finale behaalden. Ondanks dat ze goed tegenstand boden waren deze tegenstanders een maatje te groot.

Voor Danique Venema was dit haar eerste optreden op een groot G-toernooi. Zij moest, haar eerste partij, tegen de zeer ervaren Schotse Rebecca McGowan. Deze Schotse won uiteindelijk het toernooi en Danique Venema moest erkennen dat deze Schotse de meerdere was in deze partij.