bannersportschool.jpg

German Open 12-13 Maart 2011
Home
Contact
Wedstrijden. Wat heb ik nodig?
Jeugd sport fonds
Waarom taekwondo en wat is het?
Lestijden
Hall of Fame
Wedstrijdverslagen van 2002 tot nu

Afgelopen weekend vond de German Open 2011 plaats in het Duitse Hamburg.

Tijdens dit internationale A-toernooi waren ruim 1200 spelers aanwezig.

Met name in de Senioren categorie was dit een mooie graadmeter voor de aankomende Wereld Kampioenschappen in Korea.

Taekwondo Oude Luttikhuis behaalde 2 medailles in dit sterke deelnemersveld.

 

Reshmie Oogink wist in de klasse Senioren Dames -73kg beslag te leggen op de bronzen medaille. In haar eerste partij werd er overtuigend met 6-1 gewonnen van Anna Grabko uit UkraÔne. Vervolgens mocht Reshmie Oogink uitkomen tegen Melda Akcan uit Duitsland.

De dames kennen elkaar al van eerdere ontmoetingen en ook ditmaal werd het een spannende strijd die eindigde in een gelijkspel. In de verlenging wist Reshmie het winnende punt te scoren waardoor ze zich verzekerde van een plek in de halve finale.

Tijdens de halve finale werd er aangetreden tegen Gwladys Epangue uit Frankrijk die op dit moment de regerend wereld kampioen is tot 67kg. Ook ditmaal stond er een gelijkspel op het scorebord na de reguliere speeltijd. In de verlenging wist de FranÁaise helaas het eerste punt te scoren en moest Reshmie Oogink genoegen nemen met een knappe bronzen medaille.

 

Jeremiah Serhalay wist eveneens beslag te leggen op een bronzen medaille in de klasse Junioren Heren tot 48kg. In zijn eerste partij werd er gewonnen van Karlo Bonkovic uit KroatiŽ. In zijn tweede partij was Jeremiah Serhalay tegen Mert Tastemir(Duitsland) wederom de sterkste waardoor hij in de halve finale mocht verschijnen.

Hier mocht hij aantreden tegen Hamza Kerim(Duitsland) en deze partij werd nipt verloren. Deze uitslag was enigszins dubieus maar desondanks toch een mooie bronzen medaille voor Jeremiah Serhalay.

 

Marjolijn Abbink wist in de klasse Dames Senioren -67kg haar eerste 2 partijen overtuigend te winnen van Hala Murdah uit JordaniŽ en Lana Caktas uit KroatiŽ. In de kwartfinale leek alles prima te verlopen tegen Katarzyna Wieczorek uit Polen, echter een hoofdtreffer in de laatste secondes gooide roet in het eten waardoor Marjolijn Abbink helaas net buiten de prijzen viel.

 

Joyce van Baaren(Sen Dames -62kg) en Dominique Bloemberg(Jun Dames -55kg) gingen ditmaal, ondanks hun goede prestaties(goud en zilver) op de Dutch Open, met lege handen naar huis.  Joyce verloor haar partij tegen Kroatie en Dominique tegen ServiŽ.

 

Pascal Niks(Jun Heren -68kg), Saskia Keizer(Jun Dames -59kg) en Kyra Heinz(Sen Dames -57kg) sneuvelden helaas ook in de voorrondes