Hall of Fame
Wedstrijdverslagen van 2002 tot nu

Taekwondo Oude Luttikhuis succesvol in Brussel

Zaterdag 11 December vond het internationale Indoor Brussel plaats in België.

Taekwondo Oude Luttikhuis nam ook deel met een delegatie van 13 spelers en deed dit uitermate succesvol want in totaal wist de sportschool 8 medailles te behalen.

Pascal Niks(Almelo) wist in de klasse Junioren A -68kg knap beslag leggen op de gouden medaille. Na een spannende halve finale die eindigde in een gelijkspel wist Pascal Niks in de verlenging deze toch winnend af te sluiten. In de finale werd knap met 5-2 gewonnen van Hicham Amran met als resultaat een eerste plek. Een mooi voorbeeld van loon naar werken. Klasse!!

Clubgenoot Jeremiah Serhalay(Apeldoorn) deed ook uitstekende zaken in Brussel door in de halve finale de regerend Nederlands Kampioen met 8-2 naar huis te sturen. In de finale werd er vervolgens overtuigend met 15-5 gewonnen van Robert Dassen waardoor er ook voor Jeremiah goud was in de klasse Junioren A -48kg.

Zilver was er voor Patrick Keizer(Almelo) in de klasse Aspiranten A klasse -40kg die helaas in de finale niet kreeg waar hij recht op had. Hij wist zijn voorpartijen met 15-1 en 4-2 te winnen.

Kubra Okayben(Almelo) wist eveneens beslag te leggen op een zilveren medaille in de klasse Junioren A -63kg. In de halve finale won ze overtuigend met 16-4 van een Italiaanse en deze partij werd dan ook voortijdig beëindigd.

Kimberley Kampman(Almelo) kwam op 16-jarige leeftijd uit in de Senioren klasse(18jaar en ouder) en wist heel knap de finale te bereiken. Hierin stond ze 1-3 achter en in de laatste seconde wist Kimberley nog een mooie hoofdtreffer te plaatsen maar deze werd helaas niet meer geteld. Maar ondanks dat toch een goed seniorendebuut met een zilveren medaille.

Tot slot waren er nog bronzen medailles voor Roman Zemar(Arnhem) Senioren A -63kg, Tanja Morsink(Enschede) Senioren A -57kg en Robert Dannenberg(Almelo) Senioren A +87kg.

Roman Zemar wist zijn eerste partij zonder problemen overtuigend te winnen. In zijn 2de partij moest hij tegen een zeer sterke speler en verloor deze zeer onterecht met 8-9. Diverse hoofdtreffers werden niet geteld en helaas gemiste hoofdtreffers van de tegenpartij werden wel geteld. Desondanks brons.

Tanja Morsink won haar eerste partij verrassend goed tegen een meisje die een stuk langer was, einduitslag 13-7. In de halve finale verloor na een gelijkspel van 2-2 de golden point ronde. Een goed optreden van Tanja na een lange periode van weinig wedstrijdritme.

Robert Dannenberg wist na een afwezigheid van 3 jaar een goed optreden neer te zetten. Zijn eerste partij ging nog even wat onwennig maar in de tweede partij begon Robert op gang te komen. Als klap op de vuurpijl wist hij zijn tegenstander nog te trakteren op een mooie momdolleo die er vol op zat. De halve finale werd zeer dubieus verloren door onder andere een matig optreden van de hoofdscheidsrechter die structureel geen waarschuwingen gaf voor een continu vallende tegenstander.

Saskia Keizer, Caner Sucvoglu, Tom Landeweerd, Yama Zemar en Gabriel Kaya verloren helaas hun eerste partij. Wel was er een uiterst moedig optreden van onze kleine Gabriel die voor het eerst in de ‘Belgische’A-klasse mocht starten en dit heel dapper deed.

Het niveau van de scheidsrechters was tijdens dit toernooi helaas dramatisch slecht. Dit was in vele gevallen ook van grote invloed op de partijen en dit heeft ons zeker 2 finaleplekken gekost. De meest simpele regels konden vaak nog niet juist worden toegepast en partijdigheid was eerder regel dan uitzondering. Desondanks is dat een goed leermoment om op zulke toernooien nog overtuigender je punten te maken en verdedigen zodat er geen twijfel over bestaat wie uiteindelijk de winnaar is.

De spelers van Taekwondo Oude Luttikhuis gaan zich nu verder voorbereiden op de Nationale Kampioenschappen die 15 Januari gaan plaatsvinden in Almere. Uiteraard hopen we op veel supporters die onze spelers daar komen aanmoedigen.

Hieronder nog de uitslagen op een rijtje.