bannersportschool.jpg

EK Teams 30-31 Oktober Baku
Home
Contact
Wedstrijden. Wat heb ik nodig?
Jeugd sport fonds
Waarom taekwondo en wat is het?
Lestijden
Hall of Fame
Wedstrijdverslagen van 2002 tot nu

Tijdens de EK Teams 2010 waren Joyce van Baaren en Reshmie Oogink inclusief coach Thijs Oude Luttikhuis uitgenodigd om hieraan deel te nemen namens de Nationale Selectie.
 
Tijdens zo'n evenement vinden er individuele wedstrijden plaats tussen diverse spelers/landen waarbij uiteindelijk het groepsresultaat bepaalt welk land er doorgaat naar de volgende ronde.
 
Bij de dames wordt er gestreden in Oympische gewichtsklasses. Joyce van Baaren komt uit in de klasse tot 67kg en Reshmie Oogink in de klasse boven 67kg.
 
In de klasse -49kg stond Khadija El Baroud van TKD Zuid-Oost opgesteld en de klasse -57kg was helaas onbezet wegens een blessure bij Deborah Louz.
 
De Nederlandse dames werden in een poule van 4 landen ingedeeld, namelijk Spanje, Turkije en Ukraine. Op voorhand een zeer zware opgave omdat 1 partij al verloren gaat omdat de klasse -57kg niet bezet is.
 
Daarnaast is de talentvolle Khadija El Baroud nog zeer jong en relatief onervaren en kun je bijna niet verwachten dat ze partijen gaat winnen van absolute toppers in de klasse -49kg. Ik zal ook alvast verklappen dat deze landen uiteindelijk het goud, zilver en brons hebben gepakt.
 
Hoe hebben onze dames het dan eigenlijk gedaan? Best goed eigenlijk helemaal als je bekijkt dat uiteindelijk alle 3 de tegenstanders/landen in deze poule een prijs hebben gehaald.
 
Zowel Joyce als Reshmie hebben van de 3 partijen er 2 weten te winnen. Joyce won van Spanje en Ukraine en Reshmie van Turkije en Ukraine. Dit is absoluut een goede prestatie want Spanje en Turkije horen beide bij de absolute toplanden van Europa en Ukraine presteerde bij de dames verrassend goed.
 
Nederland speelde tegen Ukraine 2-2. Joyce en Reshmie wonnen beide hun partijen. Toen moest er een extra Goldon Point ronden komen en de loting bepaalde dat Khadija El Baroud deze moest draaien. In de Goldon Point ronde deed ze dit eigenlijk heel goed en was ook dicht bij een score. Helaas trok Khadija uiteindelijk aan het korste eind en ging de overwinning naar Ukraine.
 
In de kwartfinale wist Ukraine knap van Duitsland te winnen. Dit onderstreept nogmaal hoe verrassend goed ze eigenlijk waren want Duitsland hoort ook absoluut bij de Europese top bij de dames.
 
Ondanks dat Nederland dus al in de voorrondes was uitgeschakeld hebben de dames van TKD Oude Luttikhuis individueel een zeer nette prestatie neergezet en kunnen dus terugkijken op een goed evenement.