bannersportschool.jpg

British Open 25-26 Sep 2010

Home
Contact
Wedstrijden. Wat heb ik nodig?
Jeugd sport fonds
Waarom taekwondo en wat is het?
Lestijden
Hall of Fame
Wedstrijdverslagen van 2002 tot nu

 

 

Tijdens de British Open 2010 stond er een zwaar deelnemersveld aan de start.Er stonden hoofdzakelijk nationale teams aan de start en het zou geen gemakkelijke opgave worden voor onze senioren.

 

Zaterdag 25 September stond Joyce van Baaren(Sen Dames -62kg) aan de start.Als eerste mocht ze aantreden tegen Nives Ambrus van KroatiŽ(brons EK2006).Deze werd met 3-2 verslagen. De volgende was Carmen Morton uit AustraliŽ(brons WK 2005). Deze werd knap met 5-4 verslagen.

In de kwartfinale stond ze tegen de Iraanse Raheleh Asemani. Joyce begon sterk en kwam op een voorsprong. Helaas gooide een veeg over het hoofd roet in het eten. Joyce bleef tot het eind er vol voor gaan, maar helaas was deze veeg in de lucht bepalend voor de einduitslag waardoor Joyce er net voor de prijzen uitlag. De Iraanse won uiteindelijk de finale overtuigend van Korea met 16-9.

 

Zondag 26 September stonden de overige deelnemers van onze club aan de start.

 

Michael Oogink(Sen Heren -87kg) uitkomend voor het Nationaal Team moest zijn eerste partij tegen de Engelsman Daryl Stokes. Helaas kwam Michael op een achterstand maar hij wist door veel inzet weer gelijk te komen en er een golden point ronde uit te slepen. Na een aantal goede pogingen wist hij net niet te scoren. Vervolgens maakte de Engelsman in een dood moment een goede aanvalsaktie en scoorde hierbij waardoor de partij helaas verloren ging voor Michael.

 

Roman Zemar(Sen Heren -63kg) lootte in de eerste ronde tegen Abdulruf Mahamed uit LibiŽ. Na eerst een gelijkopgaande strijd wist Roman de wedstrijd met 7-3 naar zich toe te trekken.

Hierna wachtte de erg sterke Chinees Hu Pengxiang. Roman begon deze partij erg sterk met o.a. een geweldige hoofdtreffer. Toch wist hij de controle over de partij te verliezen door het krijgen van vele waarschuwingen. Toen er 4 strafpunten op het scoreboard stonden volgde er helaas maar wel terecht diskwalificatie voor Roman. Zeer jammer en onnodig aangezien hij op dat moment meer punten had als de Chinees. Deze vocht daarna een zeer sterke partij tegen Korea en verloor deze maar nipt.

 

Marjolijn Abbink(Sen Dames -67kg) moest in haar eerste partij tegen Ekaterina Zenkina uit Rusland.  Marjolijn kwam op voorsprong maar kreeg halverwege de partij een hoofdtreffer tegen waardoor ze achter kwam. Vervolgens wist ze dit weer gelijk te trekken naar 4-4.  Helaas kreeg ze in de laatste 5 secondes van de wedstrijd een minimale veeg naar het hoofd tegen waardoor de wedstrijd verloren ging.

 

Reshmie Oogink(Sen Dames -73kg) lootte direct Stella Whitehead uit Engeland. De partij begon wat stug maar uiteindelijk wist Reshmie de partij naar zich toe te trekken en won verdiend met 7-2.

In de tweede partij stond de zeer agressief vechtende Soheila Sayahi uit Iran tegenover Reshmie. Doordat we goed hadden opgelet hoe de Iraanse in de voorpartijen had gevochten wist Reshmie haar goed kort te houden en liet ze de Iraanse niet in haar spel komen. Uiteindelijk wist Reshmie deze partij heel goed te winnen met 12-5. Dit was een zeer goede partij.

In de finale mocht ze het opnemen tegen een zeer lange Chinese. Deze partij ging helaas verloren met 4-6. Reshmie probeerde het wel maar ze kwam helaas net iets te kort. Wel een hele mooie zilveren medaille voor Resmhie en een goede opsteker.

 

Uiteindelijk dus 1 zilveren medaille(Reshmie) en een kwartfinale(Joyce). Gezien het zeer sterke deelnemersveld en het aantal nationale teams is elke medaille op een dusdanig evenement een knappe prestatie. Ondanks dat had er met een klein beetje geluk voor mijn gevoel toch meer ingezeten en dan doel ik met name op de partijen van Joyce en Roman. Joyce was zeker in haar laatste partij bezig aan een goede wedstrijd en als Roman zijn hoofd koel weet te houden en niet tegen waarschuwingen aanloopt kan hij absoluut van dit soort toppers winnen.

 

Reshmie Oogink Zilver Dames Sen -73kg
reshmiezilver.jpg