bannersportschool.jpg

Int Windmills 29 Mei 2010
Home
Contact
Wedstrijden. Wat heb ik nodig?
Jeugd sport fonds
Waarom taekwondo en wat is het?
Lestijden
Hall of Fame
Wedstrijdverslagen van 2002 tot nu

Zaterdag 29 Mei stonden wij met een kleine delegatie op de Int Windmills 2010 in Dordrecht. In totaal hadden we 3 spelers aan de start staan.
 
Einduitslag:
 
Jeremiah Serhalay    Junioren Heren A -48kg       Goud
Roman Zemar            Senioren Heren A -63kg      Zilver
Kyra Heinz                Senioren Dames A -57kg      Brons
 
Jeremiah Serhalay mocht aantreden in de klasse Junioren -48kg en deed dit heel verdienstelijk. In zijn eerste partij wist hij met 2-1 te winnen van Aiden Morley van BTCB uit Engeland. In de finale stond er een rematch op het programma van de British Open eerder dit seizoen. Namelijk tegen Jamie Abley van eveneens BTCB. Eerder werd er nog onterecht en met hulp van de eigen scheidsrechters verloren, ditmaal verliep het duidelijk anders. Jeremiah wist o.a. dankzij een mooie hoofdtreffer duidelijk te winnen. De eindscore was 7-2 en daarmee een verdienstelijke eerste plek.
 
Kyra Heinz(Sen dames -57kg)stond voor de 2de keer ,na een jarenlange periode van afwezigheid, weer op een toernooi. Ze moest tegen Alinde Huijzer uit Groningen. Kyra wist voor te komen in de partij ondanks een wat onwennige start in de beginfase. Vervolgens draaide ze prima en zag het er rooskleurig uit. Tot 10 seconde voor het eind stond ze met 4-3 voor. In de laatste secondes van de partij viel er een uitwisseling van meerdere trappen waarbij Kyra duidelijke scores wist te plaatsen, maar ondanks dit werd het 4-4 ipv 5-3. Dus er kwam een Golden Point ronde en dat was jammer want Kyra had duidelijk de betere punten. In deze ronde wist de Groningse helaas als eerste te scoren. Desondanks liet Kyra in haar 2de toernooi progressie zien en mag ze tevreden zijn.
 
Roman Zemar(Sen heren -63kg) wist zijn eerste partij duidelijk te winnen door middel van diverse mooie hoofdtreffers. De eindscore was 12-1 in het voordeel van Roman. Vervolgens moest hij tegen Danny de Langh. Roman begon sterk en wist duidelijk met 4-0 voor te komen. Vervolgens verzwakte Roman en liet hij Danny terugkomen tot 4-4. Toen maakte Roman geheel onverwachts een snelle dolleo hoog naar het gezicht van de tegenstander en deze was spectaculair raak waardoor het 7-4 werd. Op het eind werd het nog spannend, maar ondanks dat wist Roman de partij met 7-6 winnend af te sluiten. In de finale stond Delroy Palmer aan de overkant van de mat. Een jongen die erg gevaarlijk was in zijn voorpartijen. Desondanks begon Roman geniaal met een mooie hoofdtreffer en scores onderin. Er werd in zeer korte tijd een voorsprong van 6-0 bereikt. De druk werd alleen wel steeds hoger. Na 1 ronde stond Roman al op 3 waarschuwingen. Op een gegeven moment was het 10-5 voor Roman. Nog niks aan de hand ware het niet dat de waarschuwingen steeds verder opliepen. Toen er 6 waarschuwingen op het scoreboard stonden viel Roman nog 1 maal en hij ging het veld uit waardoor er 8 waarschuwingen waren. Resultaat: diskwalificatie. En dat bij een voorsprong tegen deze zeer goede jongen. Totaal onnodig en erg jammer, want Roman stond erg sterk te sparren, maar maakte te veel fouten, waardoor hij onnodige waarschuwingen kreeg. Roman heeft deze dag vele goede akties laten zien, maar het is jammer dat het eindresultaat dan 'slechts'een zilveren medaille is.
 
Al met al was het weer een bewogen dag die werd afgesloten met een Special Fight Night waarbij een 7tal demopartijen op het programma stonden. Een aantal waren zeker spectaculair en de moeite waard om te kijken. Het was leuk om te zien dat er toch een poging is gedaan om er wat meer show om heen te bouwen. Hopelijk gaan we dit in de toekomst vaker zien, want voor de promotie van de sport is dit alleen maar goed.
 
Een deel van onze spelers zal 12 Juni aan de start verschijnen tijdens de Arnsberg Cup in Duitsland. Wordt vervolgd.