bannersportschool.jpg

German Open 13 Maart 2010
Home
Contact
Wedstrijden. Wat heb ik nodig?
Jeugd sport fonds
Waarom taekwondo en wat is het?
Lestijden
Hall of Fame
Wedstrijdverslagen van 2002 tot nu

Joyce van Baaren en Marjolijn Abbink scoren op de German Open 2010.

 

Zaterdag 13 Maart namen Joyce en Marjolijn deel aan de German Open in Hamburg. Dit toernooi geldt als kwalificatiemoment voor de EK Senioren die later dit jaar in Rusland worden gehouden. Met 800 deelnemers stond er een zeer sterk deelnemersveld.

 

Beide dames waren dit weekend zeer succesvol want ze wisten als een van de weinige Nederlanders een plaats te bemachtigen op het erepodium.

 

Joyce van Baaren(Sen -62kg) wist achtereenvolgens van Frankrijk,Duitsland en Griekenland te winnen. In de halve finale werd er gelijkgespeeld tegen Spanje die op dit moment de nummer 3 van de Wereld is. Op scheidsrechterbeslissing werd deze partij dubieus toegekend aan de Spaanse waardoor er brons was voor Joyce van Baaren.

 

Marjolijn Abbink(Sen -67kg) wist in haar eerste partij te winnen van Duitsland en vervolgens van Spanje. In de halve finale werd er nipt verloren van Marlene Harnois uit Frankrijk die op dit moment de regerend Europees kampioen -62kg is. Met deze prestatie wist Marjolijn Abbink evenals Joyce van Baaren een bronzen medaille te bemachtigen.

 

Door de prestaties van beide dames is er een duidelijke stap gezet richting EK kwalificatie.Volgende week(20-21Mrt) start de complete wedstrijdselectie op de Dutch Open in Eindhoven.