bannersportschool.jpg

Dutch Open 20-21 Maart 2010

Home
Contact
Wedstrijden. Wat heb ik nodig?
Jeugd sport fonds
Waarom taekwondo en wat is het?
Lestijden
Hall of Fame
Wedstrijdverslagen van 2002 tot nu

Dutch Open 20 en 21 Maart 2010

 

De Dutch Open 2010 was dit jaar met 950 deelnemers goed bezet. Ons team bestond uit 12 spelers. Helaas waren we dit jaar niet zo succesvol als wij van te voren gehoopt hadden. Uiteindelijk wisten we 4 kwartfinales te behalen maar helaas hadden we het geluk ditmaal niet aan onze zijde.

 

Kubra Okayben(Jun -59kg), Joyce van Baaren(Sen -62kg), Jeremiah Serhalay(Jun -45kg) en Dominique Bloemberg(Jun -52kg) kwamen allemaal net iets te kort om met een medaille huiswaarst te keren. Ik zal deze 4 er even kort uitlichten.

 

In het geval van Dominique Bloemberg was het volledig onterecht dat ze verloor in de kwartfinale want hier werd na scheidsrechterberaad een loepzuivere hoofdtreffer niet erkend waardoor de zege onterecht naar de tegenpartij ging. Wel wist ze in de voorronde haar partij nog voortreffelijk te winnen doordat ze haar tegenstander met voorste been dolleo hoog KO wist te trappen. 

 

Jeremiah Serhalay won zijn eerste partij en verloor daarna in een zeer leuke partij van de winnaar van de German Open. Doordat hij in het begin even niet oplette op zijn hoofddekking kwam hij op 3 punten achterstand. Wat volgde was een gelijkwaardige partij maar helaas kon Jeremiah de achterstand niet meer rechtzetten.

 

Joyce van Baaren won in haart eerste partij overtuigend van Engeland. In haar tweede partij moest ze tegen Nina Klay. Deze partij was erg sterk alleen op eind liep ze tegen een hoofdtreffer aan waardoor de stand weer gelijk werkt. Uiteindelijk won Joyce de partij wel. In de kwartfinale moest ze tegen de oud wereldkampioen uit Canada en deze partij ging helaas verloren.

 

Kubra Okayben wist 2 partijen op rij te winnen. Eerst met 5-2 van Duitsland en vervolgens met 3-0 van Engeland. In de kwartfinale moest ze tegen Noorwegen. Helaas was de Noorse nog iets te sterk en moest Kubra de overwinning aan haar laten.

 

Joyce, Jeremiah en Dominique verloren alle 3 ook van de latere poulewinnaar.

 

Het volgende toernooi is de Open Belgische die zal gaan plaatsvinden in Herentals op 10 en 11 April.