bannersportschool.jpg

Open West 27 Feb 2010
Home
Contact
Wedstrijden. Wat heb ik nodig?
Jeugd sport fonds
Waarom taekwondo en wat is het?
Lestijden
Hall of Fame
Wedstrijdverslagen van 2002 tot nu

Zaterdag 27 Februari nam een afvaardiging van Zwolle deel aan de Open West in Den Haag. Hieronder een verslag van Ronald Folson.
 

Hallo allemaal,

Gisteren zijn we met Wim, Angela & Ruud afgereisd naar Den Haag, om deel te nemen aan het tweede Open West toernooi.Vorig jaar was het goed georganiseerd, daarom er maar weer opnieuw er naar toe.

Deelnemersveld was dit jaar wel erg mager, in totaal maar 235 deelnemers, en bij de dames senioren over alle klasses maar 8!!! Wel hadden ze de poules met 2 of minder deelnemers samengevoegd met een ander.

Voor Ruud pakte dat negatief en positief uit; hij zwaardere tegenstanders, maar kon wel een partijtje extra knokken zo.

Wim was als eerste aan de beurt. Beetje rommelige start, en na iets van 10 seconden spelen kreeg hij een stoot op zijn neus, wat maar bleef bloeden.
Uiteindelijk prop erin en doorgaan.
Dat rommelige ging de eerste ronde nog wel een beetje door, maar in de tweede ronde had Wim zijn spel weer te pakken.
En kort in de tweede ronde maakte Wim een klassieke KO; tegenstander schuift in, en Wim plaats prachtig een hoge dollyo onder zijn kin!

In de halve finale kwam hij een oude bekende tegen van Moodokwan, Mohamed El Khouakhi. Wim heeft 2 keer van hem verloren, en 1 keer gewonnen. Kan helaas niet teveel over partij zeggen omdat ik nog bezig was partij van Angela te coachen, maar wat ik kon zien ging het redelijk gelijk op.Uiteindelijk wel aan de kortste eind getrokken, en eindigde partij in 3 – 4.

Brons voor Wim.

 Angela was als tweede aan de beurt. Zij moest tegen Emine Kucukyildiz, die we kennen van de partijen tegen Ilona.

Angela kreeg heel moeilijk punten…. Correctie: Angela kreeg GEEN punten, totdat de hoofdscheidsrechter in greep, en in de pauze ronde toch nog twee punten toekende aan ons. Dubieus, maar wel terecht!
Doordat ze heel moeilijk punten kon krijgen ging Angela steeds harder trappen, wat uiteindelijk resulteerde in een eindstand van 6 – 2 , maar ook een dikke voet….

Hierdoor kon ze de finale partij helaas niet draaien, en moest genoegen nemen met Zilver. Na de wedstrijd toch maar ff naar het ziekenhuis foto’s maken, gelukkig niks gebroken, maar “gewoon” zwaar gekneusd..

 Ruud was als laatste aan de beurt, en aangezien we Zilver & Brons hadden, moest er toch wel Goud bij komen!

Ook Ruud kreeg nauwelijks punten, terwijl hij zijn tegenstander ( 10 kilo zwaarder en een kop groter! ) aan alle kanten klappen gaf en paar keer bijna plat trapte…Ruud stond zelfs na de eerste ronde met 0-1 achter!

Tweede ronde kwam het gelukkig wel goed, ook al kwamen er maar twee puntjes bij, toch gewonnen.

 Zijn finale partij mocht hij tegen iemand van een normale gewicht en lengte. Ruud had deze partij al direct onder de knie, en ging vol gas en kwam heel snel op een mooie voorsprong van 4-0.
In de tweede ronde was de gas een beetje aan op het raken, maar nadat hij zelf een hoofdtreffer kreeg werden we weer wakker, en eindigde de partij in een mooie eindstand: 8-3.

Goud!!!

 Saillant detail: op het ere podium stonden op de gedeelde derde plek en tweede allemaal leden van dezelfde vereniging ( Dok-Soe-Ri uit Hoorn ) en op hoogste podium…. Uiteraard  Tkd Oude Luttikhuis! J

Wim, Ruud en Angela
img_0210.jpg