bannersportschool.jpg

WK Junioren 6-9 Maart 2010 en YOG.

Home
Contact
Wedstrijden. Wat heb ik nodig?
Jeugd sport fonds
Waarom taekwondo en wat is het?
Lestijden
Hall of Fame
Wedstrijdverslagen van 2002 tot nu

Op deze pagina komen alle updates.

9 Maart :

Verslag op de TBN site.

Tijdens de derde en laatste dag van het WK Junioren hebben Kimberley Kampman, Dominique Bloemberg en Jeremiah Serhalay gestreden. Allemaal goede partijen laten zien, maar jammer genoeg zonder podiumplaats.

Kimberley Kampman - dames < 42 kg - trof in de tweede partij Klaudia Wlodarczak uit Polen. Kimberley deed wat van haar verwacht werd en stuurde de Poolse met 9-4 naar huis. In de kwartfinale was Nurgul Celik uit Turkije de tegenstander. Deze Turkse had in haar eerste partij al taekwondo van hoog niveau laten zien. Kimberely had geen adequaat antwoord op de afwisselende en goedgeplaatste hoofdtreffers van de Turkse die daarmee op een niet meer in te halen voorsprong kwam.

Dominique Bloemberg - dames <52 kg - stond in haar eerste partij tegen Abdelsalam Nour Ahmed uit Egypte. Dominique liep snel tegen twee hoofdtreffers op. Met een 6 -1 achterstand ging ze de derde ronde in. Maar Dominique had op tijd een een antwoord op de stugge verdediging van de Egyptische, punt voor punt werkte Dominique zich terug ion de wedstrijd tot 6-6. Een goldenscore moest de partij beslissen. Dominique bleef in haar flow en scoorde het koelbloedig het beslissende punt. In de tweede partij moest Dominique het opnemen tegen Giang Doan Thi Houng uit Vietnam. Ook in deze wedstrijd liep Dominique snel tegen hoofdtreffers op. Zelf kon ze de verdediging van de Vietnamese niet breken. Dominique zette nog wel een eindsprintje in, maar die kwam te laat. De Vietnamese won uiteindelijk met 10-4.

Jeremiah Serhalay - heren < 45 kg - kwam in de eerste partij tegen Marco Chiaramida uit ItaliŽ. Jeremiah begon sterk en stond lange tijd met 3 -1 voor. In de laatste ronde kwam de Italiaan voor met 6-4. Een goed geplaatste hoofdtreffer van Jeremiah bleek jammer genoeg net buiten de tijd waardoor de partijwinst in Italiaanse handen bleef.

8 Maart :

Jeremiah Serhaly(Jun -45kg) heeft de eerste partij helaas van Italie verloren.

Dominique Bloemberg(Jun -52kg) wist haar eerste partij met een Golden Point te winnen van Egypte. Hierna verloor ze helaas van Vietnam.

Kimberley Kampman(Jun -42kg) won haar eerste partij van Polen en verloor vervolgens van Turkije.

6 Maart :

Inmiddels is de loting bekend voor de WK Junioren 2010.

Dominique Bloemberg moet de eerste ronde tegen Egypte.

Jeremiah Serhalay moet de eerste partij tegen ItaliŽ. In zijn tweede partij moet hij uitkomen tegen de winnaar van Turkije en de Dominicaanse Republiek.

Kimberley Kampman heeft in haar eerste partij een vrijloting. In de tweede partij zal ze uitkomen tegen Polen.

4 Maart :

Kimberley Kampman heeft haar eerste partij met 3 tegen 1 gewonnen van BraziliŽ. In haar tweede partij heeft ze helaas verloren van Thailand met 6-10.

2 Maart :

Inmiddels is de loting voor de kwalificatiewedstrijden voor de Jeugd Olympische spelen bekend. Kimberley moet in haar eerste partij aantreden tegen BraziliŽ. In haar tweede partij moet ze tegen de winnaar van Canada en Thailand.

Om zich te kwalificeren voor de Jeugd Olympische Spelen moet Kimberley een plek bij de beste 6 weten te behalen. Dit betekend minimaal een plek in de halve finale, of als er verloren word in de kwartfinale winnen van een ander verliezend kwartfinalist.

Verdere info volgt nog zodra dit bekend is.

http://www.tkdmexico2010.com/index.html

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Drie junioren van TKD Oude Luttikhuis naar WK Junioren in Mexico

 

 

Drie leden van TKD Oude Luttikhuis hebben bevestiging gehad dat ze gaan deelnemen aan de WK Junioren in Mexico. Deze worden gehouden in Tijuana van 6 Maart t/m 9 Maart.

 

Jeremiah Serhalay                Junioren Heren -45kg.

Kimberley Kampman            Junioren Dames -42kg.

Dominique Bloemberg          Junioren Dames -52kg.

 

Het is de eerste keer in de geschiedenis dat 3 junioren, van TKD Oude Luttikhuis, tegelijkertijd gaan deelnemen aan een WK Junioren namens de nationale selectie.

Dit is mogelijk omdat dit drietal zeer goed heeft gepresteerd tijdens het voorseizoen en daarbij ook diverse internationale prijzen hebben gewonnen(o.a. Parijs,Trelleborg,Manchester).

In totaal zal de Taekwondo Bond Nederland 8 junioren uitzenden naar de WK2010.

 

Het drietal vertrekt Zaterdag 20 Februari naar Mexico City om daar op het Olympisch trainingscentrum eerst een trainingsstage van een week te doorlopen.  Zaterdag 27 Februari vertrekt de Nederlandse ploeg naar Tijuana waar het WK zal gaan plaatsvinden.

 

Voorafgaand aan de WK Junioren vinden de kwalificatiewedstrijden voor de Jeugd Olympische Spelen plaats, die later dit jaar worden gehouden in Singapore.

Kimberley Kampman is geselecteerd om ook aan deze kwalificatiewedstrijden deel te nemen. Ze zal op Donderdag 4 Maart gaan starten in de Olympische gewichtsklasse Dames Junioren -44kg.

 

Het drietal van TKD Oude Luttikhuis zal Maandag 8 Maart gaan starten op de WK Junioren.

5 Maart zal de loting plaatsvinden en dan is ook bekend tegen welke landen ze moeten uitkomen.

Dominique, Jeremiah en Kimberley
imga0009.jpg