bannersportschool.jpg

Parijs Open 5-6 December 2009
Home
Contact
Wedstrijden. Wat heb ik nodig?
Jeugd sport fonds
Waarom taekwondo en wat is het?
Lestijden
Hall of Fame
Wedstrijdverslagen van 2002 tot nu

Parijs Open 5-6 December 2009

 

 

Brons :

 

Joyce van Baaren     Dames Senioren -67kg

 

Vrijdag 4 December zijn we met 2 busjes richting Parijs vertrokken. Na een ontspannen reis kwamen we in het begin van de avond aan. Vervolgens hebben we gewogen en daarna genoten van een lekkere maaltijd bij een grille restaurant. Op de Zaterdag moesten onze Senioren starten en op de Zondag waren onze Junioren aan de beurt.

 

Zaterdag 5 December hadden we Marjolijn Abbink en Joyce van Baaren aan de start staan. Beide dames stonden in de klasse Senioren Dames -67kg(olympische gewichtklasses).

 

Marjolijn wist haar eerste partij overtuigend te winnen met 13-0 van een Francaise die geen tegenstand bood. In de tweede partij stond een tegenstander van een ander kaliber, namelijk de regerend Europees kampioen uit Frankrijk tot 62kg. Deze staat bekend om haar goede hoofdtreffers en helaas ging deze partij voor Marjolijn verloren waardoor er uitschakeling was.

 

Joyce mocht in haar eerste partij ook tegen een Francaise aantreden die meer tegenstand bood dan van te voren verwacht. Einduitslag 7-4 voor Joyce. In haar tweede partij stond er wederom een Francaise en deze werd simpel opzij gezet met 10-0. In de kwartfinale kwam Griekenland aan bod. Deze partij werd nipt met 4-3 gewonnen waardoor Joyce in de halve finale zat. Hierin mocht ze uitkomen tegen dezelfde tegenstander van Marjolijn. Helaas ging deze partij wederom naar de Francaise maar desalniettemin een goede bronzen medaille voor Joyce die hiermee haar 4e medaille pakte sinds de afgelopen 5 toernooien. Wellicht dat ze nu een keer wakker worden bij de technische staf van de TBN maar waarschijnlijk blijven ze bewust doorslapen .

 

Dan de Zondag, op deze dag mochten de Junioren aantreden. Dominique Bloemberg(Jun -55kg), Lisanne Derksen(Jun -63kg) en Dewey Roemeon(Jun -44kg) waren met ons mee en Kimberley Kampman(Jun -44kg) en Jeremiah Serhalay(-48kg) kwamen namens de club uit voor het Nationaal Team.

 

Dominique had een lekkere loting. Ze mocht haar eerste partij gelijk tegen Yonca Celik van het Nationaal Team Duitsland. Deze werd recent nog Europees kampioen bij de Cadetten. Dominique deed het wederom erg goed en wist na 3 rondes de score op 5-4 te zetten in haar voordeel. Normaal zou je zeggen dan heb je gewonnen, echter door een fout van de duitse coach en de hoofdscheidsrechter kwam er zomaar een extra ronde bij omdat men dacht dat er slechts 2 rondes werden gevochten. Dit gaf van onze kant natuurlijk een hoop trammelant maar uiteindelijk toch maar verder gegaan. Door een waarschuwing en een punt werd het uiteindelijk 5-6 voor de Duitse en verloor Dominique deze partij zeer onterecht. Dit hadden we uiteraard allemaal ook op camera staan en zelfs duitse supporters gaven aan dat er nu 4 rondes waren gevochten, maar het mocht allemaal niet baten. Uiteindelijk wist de Duitse ook nog een bronzen plak te behalen dus dit was erg zuur. Toch een goed optreden voor Dominique ondanks de falende hoofdscheidsrechter.

 

Lisanne moest de eerste partij tegen een Spaanse van het nationaal team waar ze op de ONK nog nipt van won. Ditmaal opende ze de partij gelijk met een hoofdtreffer waardoor ze voorkwam. Uiteindelijk wist ze de partij met 3-1 te winnen. In de kwartfinale moest ze tegen Rabia Gulec en die was helaas nog een maatje te groot.

 

Kimberley moest de eerste partij tegen Frankrijk. Deze ging kansloos ten onder met 16-5 waarbij Kimberley ook wat nieuwe technieken kon uitproberen. De tweede partij(kwartfinale) stond een betere tegenstander op de mat namelijk Rusland. Deze was erg lang en lastig. In het eind van de derde ronde stond het nog 2-2 maar op het laatst wist de Russische met een veegje op het hoofd de partij te beslissen. Dit was erg jammer want er had winst ingezeten.

 

Dewey mocht ook weer haar eerste toernooi sinds lange tijd draaien maar helaas verloor ze  haar eerste partij van Frankrijk

 

Dan onze laatste kandidaat, Jeremiah. Jeremiah had een zeer zware loting want in de eerste partij moest hij gelijk tegen Duitsland en deze jongen is erg goed en heeft al meerdere toernooien gewonnen. Jeremiah kwam achter maar op het laatst wist hij knap een hoofdtreffer te maken waardoor hij op 5-5 gelijk kwam. In de Golden Point ronde wist hij heel knap als eerste te scoren. Dit was grote klasse. De tweede partij was een jongen uit Frankrijk. Ook deze partij werd knap met 10-6 gewonnen waarbij Jer een aantal mooie akties wist te maken. In de kwartfinale volgde Spanje. Deze partij ging helaas verloren met een gering verschil waardoor er net geen brons was. Al met al een heel goed en verrassend optreden van onze Jeremiah.

 

Samenvattend kunnen we zeggen dat onze ploeg goed heeft gepresteerd. Dominique kreeg helaas te weinig. Joyce wist heel knap een bronzen medaille te behalen maar daarnaast zaten Jeremiah, Lisanne en Kimberley allemaal in de kwartfinale. We hebben tegen diverse goede nationale teams gespeeld en wisten daar in een aantal gevallen ook van te winnen ( Duitsland, Spanje, Griekenland).

Joyce van Baaren
joyceparijs.jpg