bannersportschool.jpg

Rhein Rhur Pokal
Home
Contact
Wedstrijden. Wat heb ik nodig?
Jeugd sport fonds
Waarom taekwondo en wat is het?
Lestijden
Hall of Fame
Wedstrijdverslagen van 2002 tot nu

De wedstrijdresultaten van Rhein Rhur Pokal 2002
 
 

De resultaten van het Rhein Rhur Pokal zijn uitmuntend, zo goed zelfs dat we de teamprijs hebben gewonnen.

Foto's van de eerste dag:

V.L.N.R: Ben Oude Luttikhuis, Yvonne Oude Luttikhuis (Tweede plaats bij Dames -67 kg.) Maikel Oogink (Derde plaats bij Junioren -59 kg.) Joyce van Baaren (Eerste plaats bij Dames -59 kg.) en Folkert Hilaridius (Derde plaats bij de Heren -72 kg.)

Het Verslag:

Al met al was de Rhein Ruhr pokal weer een interessant toernooi waar dit keer buiten ons ook nog een aantal andere sterke Nederlanders deelnamen.

De buit was na twee dagen beslist interessant vooral omdat dit werd gewonnen met attraktief taekwondo met een jonge frisse ploeg. Er mankeerde wel eens wat aan het punten geven, onder het motto, een waarschuwing te veel en een punt te weinig, maar dat zijn we wel gewent.

Plaats : Unna Duitsland

Datum 20+21 Sept 2002 

 

1 pl.         Dames Sen        tot 59 kg.              Joyce van Baaren

1 pl.         Heren Sen          tot 78 kg.             Thijs Oude Luttikhuis

1 pl.         Heren Jun          tot 78 kg.              Maikel Reichart

 

2 pl.         Dames Sen.       tot 63 kg.              Marjolein Abbink

2 pl.         Dames Sen.       tot 67 kg               Yvonne Oude Luttikhuis

2 pl.         Heren Jun          tot 51 kg.              Sergei Chatchatarans

 

3 pl.         Heren Sen         tot 72 kg.              Folkert Hilarides

3 pl.         Heren Jun.        tot 59 kg.              Maikel Oogink. 

 

TEAM UITSLAG

1 pl. TKD Oude Luttikhuis (Ned)

2 pl. BSV Friedrichshaven (Duitsl)

3 pl Tong Il (Ned)

 

Hier volgt een korte omschrijving van de belangrijkste gebeurtenissen.

Joyce vocht zich via 3 gewonnen partijen, tegen waaronder de nummer 1 van Duitsland naar de finale. Hier trof ze Virginia Laurens tweevoudig Europees kampioen en de nummer 4 van de Olympische spelen. Via een prachtige wedstrijd wist Joyce de strijd met 8-6 in haar voordeel te beslissen.

Maikel vocht zich naar de finale junioren 78 kg, waar hij toch nog vrij onverwacht op veel tegenstand stuitte. Uiteindelijk mocht dat niet baten Maikel won.

Thijs had last van een voet blessure maar hij gebruikte hoofdzakelijk zijn goede rechter voet.De eerste tegenstander had geen kans. De tweede was een duitse Koreaan die onverwacht goed bleek. Even een tandje hoger bij Thijs en hij werd met 6-1 weggezet. De volgende Oekrainer zat zo in de prak dat hij opgaf. Thijs dus in de finale tegen de Oostenrijker Sari Ilhan, in Pamplona nog Europees kampioen bij de junioren. We kennen deze Sari al van de Open Oosterijkse waar hij bijzonder onsportief tegen Thijs vocht. Dit keer was het niet veel beter. Ondanks dat Thijs alleen met rechts kon scoren, en het feit dat we hem al kenden zorgden ervoor dat Thijs met 6-4 duidelijk won. Een snelle en spannende wedstrijd. Ik denk dat we van deze Sari nog wel meer gaan horen

Sergei vocht bij de junioren een van zijn beste wedstrijden tot nog toe. In de finale kreeg hij mischien iets te weinig

Marjolein vocht zich ook naar de finale via goede partijen. Hier in de finale Charmie Sobers de nummer drie van de World cup. Een zeer spannende wedstrijd waarbij Marjolijn zich zelf naar een zeer hoog niveau bracht, dit hebben we het laatste jaar nog niet zo van haar gezien. Tot aan het einde ging het gelijk op waarna in het slot Charmie nipt won.

Yvonne ruimde in de halve finale haar tegenstandster met groot gemak op. In de finale Europees kampioen Ilona van Deuttekom. Een zeer spannende finale met een 8-8 eindstand waarbij Yvonnen helaas om onbegrijpelijke redenen twee waarschuwingen kreeg. Ilone moest zelfs tot minder sportive middelen grijpen om onze junior van zich af te houden.

Folkert ging via drie parttijen naar een verdiende derde plaats en Maikel Oogink als 14 jarige debutant met drie partijen ook . Patrick Jonker moest in zijn eerste partijtegen een 17 jarige jongen uit Duitsland war hij zich heel verdienstelijk en goed tegen verzette. Nicole Zengin voor het eerst in de klasse tot 49 kg. trof in de eerste wedstrijd een duits turks meisje. Hier gold echt een waarschuwing te veel voor haar en een stuk of 10 te weinig voor haar tegenstandster. Nicole dreef haar tegenstandster keer op keer over de lijn met goed taekwondo maar alleen Nicole kreeg waarschuwingen als ze er te veel achteraan zat. Uiteindelijk werd het 6-6 met 4 waarschuwingen tegen voor Nicole. Ze had echt beter verdient 

In het club klassement bereikten we eindelijk de eerste plaats uit 45 teams.

Met dank aan Paul Nijsen voor de foto's op de tweede dag