bannersportschool.jpg

Beker van de Demervallei 3 Oktober 2009
Home
Contact
Wedstrijden. Wat heb ik nodig?
Jeugd sport fonds
Waarom taekwondo en wat is het?
Lestijden
Hall of Fame
Wedstrijdverslagen van 2002 tot nu

Dominique Bloemberg Jun -52kg GOUD.
imga00jj05.jpg

imga00jj12.jpg

Beker van de Demervallei 3 Oktober 2009.

 

Zaterdag 3 Oktober stond al weer het derde toernooi van dit seizoen voor de deur. Ditmaal in het Belgische Diest. Nadat de wekker voor iedereen in de ochtend vroeg was gegaan hebben we ons om 05:00uur verzameld bij de sportschool in Almelo. Nadat onze 12 sporters compleet waren inclusief ouders,aanhang enz zijn we richting Belgie gereden. Na een reis van ongeveer 2,5uur zijn we aangekomen.

 

Die dag waren eerst onze Debutanten(8-10jaar) en Aspiranten(11-13jaar) aan de beurt. Ik zal iedereen even kort langs gaan. Aangezien vele van onze spelers tegelijkertijd moesten zal ik het in de meeste gevallen inhoudelijk kort houden omdat ik dus niet elke partij hebben kunnen zien.

 

Jesse Bruggeman(deb -32kg) en Rick Baks(deb -28kg) mochten tegelijk op verschillende velden de spits afbijten door de eerste partij van toernooi te mogen draaien. Helaas verloren beide heren. Rick verloor nipt met 2-4 maar heeft dapper gevochten. Zijn tegenstander wist slim te counteren met zijn rechterbeen maar Rick ging wel vol in de strijd. Zijn tegenstander zouden we laten weer tegenkomen met 1 van onze andere jongens(Gabriel)

 

Sven Reefman(deb -28kg) die in dezelfde klasse als Rick zit wist zijn eerste partij met 6-2 te winnen. In zijn 2de partij trof hij een jongen van serieus kaliber. Deze was erg sterk met onder andere goede dwits. Ondanks dat Sven een aantal harde technieken moest incasseren hield hij zich goed staande. Helaas ging de winst wel naar de tegenpartij. Deze jongen werd later ook eerste na 4 gewonnen partijen. Sven miste helaas nipt het brons.

 

Gabriel Kaya(deb -28kg) onze derde deelnemer in deze klasse begon zijn eerste partij moeizaam. Na een eerste wat tamme ronde stond hij achter. Nadat hij goed opgepept was voor de 2de ronde wist hij de achterstand om te zetten in een 5-4 voorsprong waardoor er winst voor Gabriel was.

In zijn tweede partij wist hij tevens de winst naar zich toe te trekken met een einduitslag van 3-0.

Vervolgens was de halve finale bereikt. Hierin stond een jongen van Koryo aan de overkant. Deze begon de partij erg sterk waardoor Gabriel achterkwam. In de 2de ronde wist Gabriel wel meer aanvallend spel te laten zien maar uiteindelijk verloor hij met 2-5. Wel was de tweede ronde van Gabriel duidelijk beter dan de eerste.

Normaal gesproken volgt na verlies in de halve finale automatisch het brons. Maar in Belgie moeten de 2 verliezende halve finalisten tegen elkaar draaien om te bepalen wie er met het brons naar huis gaat. In deze partij kwam Gabriel uit tegen de jongen waar Rick zijn eerste partij van verloor. Gabriel wist deze partij zeer netjes te winnen met 3-0 met als gevolg een hele mooie verdiende bronzen medaille voor onze tijger uit Hengelo(3 winstpartijen).

 

Patrick Keizer(asp 37kg) verloor zijn eerste partij helaas met 5-9.

 

Vincent Bosch(deb -24kg) draaide voor het eerste een toernooi buiten de club om. Met veel vertrouwen begonnen we aan deze wedstrijd. Helaas ging de puntentelling ronduit belachelijk waardoor de partij vroegtijdig werd beŽindigd. Dit was erg jammer en zeker niet terecht.

 

Dan onze laatste troef voor deze ochtend. Namelijk Abdulkarim Yasakov(asp -47kg). In zijn eerste partij wist hij zeer overtuigende scores te maken met zowel achterste als voorste been dolleo chagi’s. De tegenstander werd eenvoudig opzij gezet.

In zijn tweede partij ging de strijd wat gelijker op. Uiteindelijk werd het 4-4. Wel vind ik dat Karim wat weinig kreeg in de partij zelf maar dit noemen we dan maar het ‘thuisvoordeel’ van de tegenstander. De gp-ronde ging helaas verloren door een slap tikje op de dekking. Aangezien Abdulkarim al in de halve finale stond moest er na deze partij nog gestreden worden om het brons.

In deze partij moest hij tegen een langere jongen en had Karim moeite om bij hem te komen in de counter akties. Mede vanwege zijn geblesseerde linkteen. In de 2de ronde heeft hij toch noodgedwongen zijn linkerbeen moeten gebruiken waardoor hij in het slot van de partij gelijk kwam tot 3-3. Ditmaal wist Karim de gp-ronde wel te winnen waardoor er ook voor Abdulkarim een bronzen medaille was.

 

Vervolgens was het de beurt aan onze junioren.

 

Als eerste mocht KŁbra Okayben(jun -59kg ) aan de start verschijnen. In haar eerste partij kwam de tegenstander helaas niet opdagen.

In de tweede partij moest ze tegen een meisje van Koryo. Deze partij wist Kubra door goede akties duidelijk naar zich toe te trekken waardoor ze won.

Hiermee was de finale bereikt. Hierin trof ze wederom een speelster van Koryo. Ditmaal moesten we de winst aan de tegenstander laten. Resultaat een zilveren medaille.

 

Saskia Keizer(jun -55kg) stond ditmaal een gewichtsklasse hoger dan normaal. Ze mocht direct in de finale beginnen. Ze liet zich in het begin misschien iets te veel imponeren door de tegenstander ipv gelijk vol vertrouwen er zelf op los te gaan. Ondanks dit werd het 3-8. Zilver voor Saskia dus.

 

Jeremiah Serhalay(jun -45kg) had voor zichzelf nog wat goed te maken. In zijn eerste partij trof hij een Belg en na 2 harde akties achter elkaar werd de handdoek al aan de overkant gegooid. Deze partij werd dus al in de eerste ronde beŽindigd.

In de tweede partij verliep het niet veel anders. De eerste ronde was nog een beetje zoekerig maar in de 2de ronde wist Jeremiah binnen een halve minuut een stuk of 8 punten te scoren waarbij de tegenstander diverse malen het veld uitgeschopt werd dmv hoofdtreffers/andere technieken. Ook hier werd de handdoek gegooid. Goud voor Jeremiah en een ijzersterk optreden.

 

Pascal Niks(jun -63kg) wist zijn eerste partij met 12-5 te winnen.

In zijn tweede partij begon Pascal goed. Helaas liet Pascal daarna meerdere malen te veel ruimte bij de tegenstander waardoor deze keer op keer op dezelfde manier kon scoren. Hierdoor ging de partij met 4-9 verloren en dat was zonde want dit was niet nodig.

In de strijd om het brons hierna wist Pascal zijn partij te winnen.

 

Dan wat mij betreft de speler van die dag, Dominique Bloemberg(jun -52kg).

Die dag stonden er zware tegenstanders op het programma voor Dominique.

In de eerste partij had ze geloot tegen de Belgisch Kampioen die recent nog de Britisch Open 2009 wist te winnen(A-toernooi). Hier was Dominique derde.

Na een goede geconcentreerde wedstrijd wist Dominique deze partij winnend met 4-3 af te sluiten. Dit was al een hele prestatie op zich aangezien het een thuiswedstrijd voor de Belgische was en dan moet er door de tegenstander altijd net wat overtuigender gescoord worden om je punten te krijgen.

 

In de finale moest Dominique tegen Sanne van den Dungen van sportschool Tapia. Beide meiden zitten in de selectie en Dominique is met haar 14 jaar een opkomend talent vanuit de Aspiranten die haar plek bij de Junioren aan het opeisen is.

In deze partij scoorde Dominique direct met een dolleo nadat ze Sanne liet missen met een dwit. Helaas hadden de hoekscheidsrechters hun bril die dag niet op en werden er toch 2 punten gegeven. Vervolgens kwamen er ook nog eens 3 punten voor een hoofdtreffer die gewoon niet terecht was(overigens ook niet voor gedrukt maar mede mogelijk gemaakt door de hoofdscheidsrechter) waardoor ze met 2-6 achterstond.

 

Normaal gesproken heeft zoiest zoveel invloed dat het wel heel lastig word.

Ondanks dit wist Dominique weer snel terug te komen door zelf een hoofdtreffer uit te delen. Toen ze eenmaal voorstond na een paar goede akties.kon ze dit goed vasthouden waardoor ze met 12-10 de partij winnend wist af te sluiten ondanks twijfelachtige optreden van de scheidsrechters in het begin van de partij.

 

Met deze 2 overwinningen heeft Dominique een heel goed statement neergezet naast haar belangrijke bronzen medaile op de Britisch Open 5 weken geleden.

 

Hieronder het totaalresultaat voor TKD Oude Luttikhuis.

 

Goud:

 

Dominique Bloemberg          Junioren Dames -52kg A

Jeremiah Serhalay                Junioren Heren  -45kg A

 

Zilver:

 

Saskia Keizer                        Junioren Dames -55kg A     

KŁbra Okayben                    Junioren Dames -59kg A

 

Brons:

 

Gabriel Kaya                     Pupillen Heren -28kg

Abdulkarim Yasakov            Aspiranten Heren -47kg

Pascal Niks                       Junioren Heren -63kg A

 

 

Al met al konden we weer tevreden huiswaarts keren. Voor onze jongste deelnemers was het weer een hele ervaring om een keer in BelgiŽ te vechten i.p.v. in Nederland en onze junioren hebben ook weer goede prestaties kunnen neerzetten met in een aantal gevallen belangrijke overwinningen(Jeremiah en Dominique).

 

De oplettende lezer zal het misschien opgevallen zijn dat er wellicht toch een aantal mensen ontbreken uit onze wedstrijdgroep. Dit heeft o.a. te maken onvoldoende deelname in bepaalde klasses. Het volgende toernooi waar we zullen gaan starten staat al weer de deur, namelijk aankomend weekend al. Dan zullen we met een aantal extra mensen gaan starten op de Open Tapia in Oss. Zie hiervoor de mededelingen.

 

Thijs Oude Luttikhuis

Gabriel Kaya en Abdulkarim Yasakov Brons
sany0jj024.jpg

Jeremiah Serhalay Jun -45kg Goud.
imga0002.jpg

Je ziet een klimrek...En dan ga je kl...
imga00jj13.jpg