bannersportschool.jpg

Int Master NRW 12-13 September Bonn.
Home
Contact
Wedstrijden. Wat heb ik nodig?
Jeugd sport fonds
Waarom taekwondo en wat is het?
Lestijden
Hall of Fame
Wedstrijdverslagen van 2002 tot nu

Groepsfoto Int Master NRW 2009
imga0018.jpg

In het weekend van 12-13 September stond de Int Master NRW 2009 op ons programma.

Voor een aantal van ons was dit het tweede toernooi van het nieuwe wedstrijdseizoen.

Tijdens dit toernooi werd er net zoals in Engeland met het nieuwe ‘LaJust’ systeem gevochten inclusief videoreplay. Vooral dit laatste was maar goed ook want hiervan hebben we diverse malen gebruik moeten maken bij foutieve beslissingen. Dit is helaas een veel voorkomend fenomeen wanneer je in Duitsland wedstrijden draait in aanwezigheid van sommige lokale scheidsrechters. Gelukkig werden we in bijna alle gevallen in ons gelijk gesteld maar daarover later meer.

 

We vertrokken Vrijdagmiddag met 3 auto’s richting Bonn. De reis verliep zonder noemenswaardige problemen. Eenmaal aangekomen bij de sporthal werd er snel gewogen en iedereen was keurig op gewicht zoals het hoort. Vervolgens moesten we 15 min. rijden naar ons hotel in Troisdorf. Uit het verleden wisten we dat dit hotel gelegen is pal naast een Steakhouse, McDonald’s en een Subway. Keuze genoeg dus. De vorige keer dat we in deze plaats waren zat het Steakhouse op de zaterdag bomvol. Daarom hadden we nu besloten om te kijken of we er Vrijdag konden eten. Gelukkig was het ditmaal een stuk rustiger en heeft iedereen genoten van een heerlijk maaltijd.

 

Zaterdag hadden we 6 spelers aan de start. Ik zal iedereen even kort langs gaan.

Dominique Bloemberg(jun -52kg) mocht als eerste die dag op de mat verschijnen. Haar eerste tegenstander was Kim Todtenbier uit Duitsland. Deze speelster werd redelijk eenvoudig opzij gezet met 5-0. In de kwartfinale stond een tegenstander van formaat namelijk Anne Lena Fromming. Dominique had moeite met de lengte van de Duitse waardoor het moeilijk was om haar uit te counteren. Helaas ging deze partij verloren maar desondanks een leerzame ervaring. Ditmaal helaas net geen brons dit in tegenstelling tot 2 weken geleden in Manchester(British Open). Interessant om te vermelden is dat Dominque op haar wedstrijddag nog steeds 13 jaar was. Zondag de dag erna is ze 14 geworden. Uiteraard is er nog voor haar gezongen tijdens het ontbijt J

 

Jeremiah Serhalay(jun -45kg) moest zijn eerst partij tegen Joschua Sedlacek. Helaas kwam Jeremiah niet goed in zijn eigen spel tegen deze zeer goede en lange vechter. De Duitser liet zich regelmatig vallen tijdens acties en werd hiervoor in de meeste gevallen niet bestraft.

De winst ging helaas naar de tegenpartij waardoor er verlies voor Jeremiah was.

 

Kimberley Kampman(jun -42kg) had ditmaal meerdere partijen voor de boeg. Haar eerste tegenstander werd duidelijk met 12-5 opzij gezet.

 

In haar tweede partij begon Kimberley zeer voortvarend en liep al snel uit.

Helaas begreep de Duitse hoofdscheidsrechter(zelfde als bij Jer) in het midden vrij weinig van Taekwondo en gaf Kimberley achter elkaar waarschuwingen voor vasthouden.

Dit gebeurde elke keer als Kimberley een mooie aanvalsactie plaatste en vervolgens tegen de tegenstander aanstond omdat deze gewoon incasseerde. Bij waarschuwing nr 6 a 7 ongeveer vond ik het welletjes en heb ik protest aangetekend en videoreplay aangevraagd want voor mijn gevoel klopte hier echt helemaal niks van. We werden in ons gelijk gesteld en de waarschuwing werd weer verwijderd. Nu zou je verwachten dat de hoofdscheidsrechter zou ophouden met waarschuwingen geven maar gelijk bij de eerste actie kreeg Kimberley weer een onterechte waarschuwing en ook ditmaal werden we weer in ons gelijk gesteld tijdens de videoreplay. Dit tot groot ongenoegen van de scheidsrechter zelf die maar 1 doel voor ogen had en dat was diskwalificatie van Kimberley(gebeurt bij 8 waarschuwingen)

Uiteindelijk maar besloten om de wedstrijden uit te steppen/bewegen om verdere risico’s maar te vermijden zodat de hoofdscheidsrechter geen verdere mogelijkheden meer kreeg tot het geven van waarschuwingen.

Einduitslag 10 tegen -1 ondanks alle waarschuwingen.

 

In de finale stond een bekende aan de andere zijde. Namelijk Tamara Eschweiler. Vorig seizoen verloor Kimberley nog nipt van haar tijdens de ONK 2009. Ditmaal was het anders. Door mooie, strakke acties wist Kimberley de partij met 7-5 naar zich toe te trekken. Resultaat een mooie verdiende eerste plek voor Kimberley.

 

Pascal Niks(jun -63kg) moest zijn eerste partij tegen een Duitser. De eerste ronde kwam Pascal helaas met 0-6 achter. Pascal wist wel acties te plaatsen maar helaas troffen deze elke keer de dekking van de tegenstander. Na 3 rondes was het helaas 0-8 waardoor Pascal verlies moest incasseren.

 

Lisanne Derksen(jun -63) begon haar eerste partij voortvarend. Ze wist gelijk 2maal te scoren met dolleo. Helaas wist ze dit niet vast te houden en verliep de rest van de partij moeizaam door gebrek aan lucht. Door dubieuze waarschuwingen werd het uiteindelijk weer 0-0 waardoor er een Golden Point ronde moest komen. In deze ronde gaf de hoofdscheidsrechter Lisanne een waarschuwing voor vasthouden. Binnen no-time kwam ook de 2de waarschuwing. Dit betekend een punt voor de ander waardoor er verlies voor Lisanne zou zijn. Dit was wederom een voordbeeld van partijdigheid(zie verhaal Kimberley) dus ik besloot direct bezwaar te maken. Vervolgens kregen we gelijk en moest de waarschuwing verwijderd worden. De wedstrijd werd hervat en daarna werd er gelijk weer een waarschuwing gegeven aan Lisanne. Voor de 2de maal protest aangetekend en wederom gelijk gekregen tot grote ergernis van de hoofdscheidsrechter. Uiteindelijk werd in de gp-ronde niet gescoord. De partij werd na scheidsrechterbeslissing aan de Duitse gegeven. Het moge duidelijk dat het optreden van de hoofdscheidsrechter van grote invloed daarop is geweest. Jammer.

 

Dan als laatste die dag Joyce van Baaren(sen -62kg). Bij Joyce stond deelname aan dit toernooi volledig in het teken ter voorbereiding van de WK Senioren die 14-18 Oktober gaat plaatsvinden in Kopenhagen.

 

Na een afwezigheid van 1,5 jaar wist Joyce 2 weken voor de NRW al goed te scoren op haar eerste toernooi in Manchester. Namelijk een bronzen medaille op de British Open 2009

.

In Bonn was haar poule zeer sterk bezet met oa nationaal team spelers uit KroatiŽ, ArgentiniŽ, TsjechiŽ en een paar goede speelsters uit Duitland.

 

In haar eerst partij mocht ze tegen Fabienne Schneider van Internaat Swisttal/nat team Duitsland. Deze werd door goed, aanvallend spel eenvoudig met 6-0 weggezet.

 

In haar tweede partij stond ze tegen de stugge vechtster Sarka Moravcova uit TsjechiŽ. Joyce stond 1 tegen -1 voor en scoorde vervolgens een mooie hoofdtreffer. Helaas werd er voor de verkeerde gedrukt. Gelukkig drukten de hoekscheidsrechters daarna nog wel direct voor Joyce waardoor het 4-2 werd. Helaas had ik mijn kaartje voor videoreplay al ingezet.Uiteindelijk werd de einduitslag 7-5 in het voordeel van Joyce

 

In de halve finale stond Marina Sumic van het nationale team van KroatiŽ aan de andere kant van de mat. Deze wist recent nog de sterk bezette ONK 2009 te winnen. M.a.w. een hele mooie test voor de komende WK.

Joyce begon zeer goed door direct een punt te scoren met voorste been dolleo. Vervolgens was het goed opletten voor hoofdtreffers want daar staan de Kroatische dames om bekend. Joyce wist goed scherp te blijven in de partij en deze werd heel knap gewonnen met 3-2 waarmee de finale dus was bereikt.

 

In deze finale mocht ze tegen een andere speelster van KroatiŽ aantreden die normaal tot 67kg zit. Ook deze heeft al diverse belangrijke toernooien gewonnen(bv OBK2009). Helaas liep Joyce ongelukkig op een zachte hoofdtreffer(zelfde stijl teamgenoot) waardoor de rollen waren omgedraaid. Joyce kon de achterstond niet meer goed maken maar opvallend was wel dat ze goed in staat was om de hele partij druk te blijven zetten en aanvallend gevaarlijk te zijn. De partij ging wel verloren maar t.o.v. Manchester is er weer een goede stap gezet richting de WK. Met als uitslag een zilveren medaille kunnen we heel tevreden zijn.

Twee medailles in de eerste 2 toernooien na anderhalve jaar lang revalidatie is erg goed. We kunnen met een goed gevoel afreizen richting de WK Senioren in Kopenhagen(14-18 Oktober) waar Joyce namens de Nederlandse Antillen zal deelnemen. Hierover laten nog meer.

 

Op de Zondag hadden we Yvonne Oude Luttikhuis(sen +72kg) nog aan de start staan. Door een vrijloting mocht ze gelijk in de finale tegen een Kroatische van het nationale team.

De Kroatische was een zeer stugge vechtster. Yvonne liep wat ongelukkig op een lichte  hoofdtreffer waardoor ze achter kwam. Helaas kon ze de achterstond niet meer goedmaken. Dit was op zich jammer want onder normale omstandigheden moet dit zeer zeker mogelijk zijn want qua snelheid was ze duidelijk de betere van twee.

 

Al met al kunnen we concluderen dat dit toernooi zeer nuttig was. Al onze mensen hebben goede tegenstanders voor de kiezen gehad waarbij vooral de prestaties van Joyce en Kimberley zeer opvallend en goed waren te noemen.

 

Het volgende toernooi voor onze wedstrijdgroep is 3 Oktober in Diest. Info onder spoedmededelingen. Daarnaast zullen Joyce van Baaren en Marjolijn Abbink 14-18 Oktober deelnemen aan de WK Senioren in Kopenhagen. Meer info hierover volgt nog.

 

 

Resultaat

 

Goud :

 

Kimberley Kampman            Junioren Dames -42kg

 

Zilver :

 

Joyce van Baaren                 Senioren Dames -62kg

Yvonne Oude Luttikhuis       Senioren Dames +72kg

 

Brons :

 

Jeremiah Serhalay                Junioren Heren -45kg

Lisanne Derksen                  Junioren Dames -63kg