bannersportschool.jpg

29-30 Augustus 2nd BTCB British Open

Home
Contact
Wedstrijden. Wat heb ik nodig?
Jeugd sport fonds
Waarom taekwondo en wat is het?
Lestijden
Hall of Fame
Wedstrijdverslagen van 2002 tot nu

British Open 29-30 Augustus 2009

 

Voor de 2de maal werd dit internationale toernooi georganiseerd in Manchester. Omdat er ditmaal bij de senioren met het nieuwe elektronische systeem van Lajust werd gevochten was het noodzakelijk dat wij ook met een aantal spelers aanwezig zouden zijn. Dit systeem wordt namelijk ook gebruikt tijdens de WK Senioren die zullen plaatsvinden van 14-18 Oktober later dit jaar in Kopenhagen. Eveneens werden de nieuwe regels toegepast en video-replay.

 

De reis begon uiteraard in Almelo vanaf de sportschool. De bedoeling was om 05:00uur te verzamelen en om 05:15uur te vertrekken. Rond 05:10uur waren alle spelers en ouders aanwezig alleen de familie Serhalay ontbrak nog. Aangezien zij normaal gesproken altijd op tijd zijn begon ik mij enigszins ongerust te maken. Snel even een wake-up call gepleegd en de lokatie bepaald zodat we zo spoedig mogelijk onze reis konden beginnen J

 

Vanuit BelgiŽ zijn we richting Frankrijk gereden waar we uiteindelijk in Calais uitkwamen. Hier hebben we de boot gepakt en na anderhalve uur waren we op Engelse bodem. Dit deel van de reis verliep allemaal zeer voorspoedig. Helaas was de reis Dover-Manchester 1 groot drama. Alles wat tegen kon zitten zat ook zo’n beetje tegen. Daardoor bedroeg de reistijd in Engeland niet de verwachte 4 uur maar ongeveer het dubbele. Hierdoor werden de laatste kilometers zeer spannend of we op tijd zouden komen of niet i.v.m. de sluiting van de weging. Gelukkig kwamen we 15 min voor sluiting aan en waren alle spelers netjes op gewicht(ook Dominique).

 

De eerste dag hadden we Joyce van Baaren(sen dames -62kg) aan de start staan. Voor haar was dit een zeer spannend toernooi omdat het weer haar eerste toernooi sinds anderhalf jaar afwezigheid i.v.m. een achillespeesblessure was. In haar eerste partij mocht ze uitkomen tegen Kaleigh Wray uit Engeland. Uiteraard begon deze partij wat afwachtend, maar uiteindelijk werd deze tegenstander met 7-0 duidelijk opzij gezet.
In haar tweede partij moest ze uitkomen tegen een speelster van het nationale team van Belarus. Doordat Joyce 2 waarschuwingen kreeg kwam ze met 0-1 achter. Gelukkig wist ze in de derde rond nog een mooie hoofdtreffer te scoren waardoor er 3-1 winst was voor Joyce en tevens was de halve finale bereikt.

In de halve finale stond een speelster van het nationale team van Frankrijk die daarvoor al o.a. Duitsland had uitgeschakeld. Deze partij verliep eigenlijk prima, ware het niet dat Joyce 2 maal een hoofdtreffer over het hoofd zag. Tijdens de gehele partij werd er over en weer gescoord alleen er moet goed contact worden gemaakt wil er een punt op het scoreboard komen. Helaas moest ze ditmaal verlies incasseren. Eindresultaat is wel een hele mooie bronzen medaille na een zeer lange periode van afwezigheid op de mat.

 

Tijdens de tweede dag hadden we 3 spelers aan de start staan. Ik zal beginnen met Jeremiah Serhalay(jun heren -45K). Deze mocht tegen Jamie Abley van Engeland die recent nog brons haalde op de EK Cadetten. Deze partij eindigde in 6-6. Dit was helaas een klassiek voorbeeld dat de thuisspeler moest winnen. Tijdens de normale speeltijd scoorde Jeremiah o.a. een volle hoofdtreffer die ook erkend werd(3 punten dus) alleen die daarna weggehaald werd omdat hij opzettelijk gevallen zou zijn. Uiteraard hebben we hier ook protest tegen ingediend, maar toen werd het verhaal aangepast in dat hij vooraf geduwd zou hebben en hiervoor zou hij ook bestraft zijn en daarom was de hoofdtreffer niet geldig. Uiteraard hebben we dit op camera staan en dan kun je ook zien dat dit ook de grootste onzin is. Helaas ging de Golden Point ronde verloren dus was er uitschakeling voor Jeremiah. Erg jammer, want deze jongen behaalde uiteindelijk het zilver en Jeremiah had absoluut moeten winnen.


De volgende speelster die we hadden was Dominique Bloemberg(jun dames -52kg). In haar eerste partij wist ze knap van een Spaanse te winnen met 5-3. Hierna volgde nationaal team Egypte. Deze partij ging verloren 2-6. Toch hield Dominique zich erg knap staande tegen deze zeer sterke speelster. Ook voor Dominique was er brons. Zeer knap gezien haar jonge leeftijd van slechts 13 jaar.

 

Als laatste hadden we nog Marjolijn Abbink(sen dames -67kg). Voor haar stond een zeer zware en moeilijke loting op het programma. In haar eerste partij mocht ze tegen een speelster van een profteam van Korea. In de derde ronde stond het nog 0-0. Op het laatste kreeg Marjolijn een hoofdtreffer tegen waardoor het 0-3 werd. Vervolgens werd er door mij video-replay aangevraagd om wat extra rust te creŽren. Na deze stop wist Marjolijn in de laatste secondes hetzelfde kunstje uit te halen en scoorde eveneens een hoofdtreffer waardoor het gelijkspel werd. In de Golden Point ronde wist Marjolijn als eerste te scoren waardoor ze de overwinning behaalde.

De volgende tegenstander was er 1tje uit Turkije en dit was er 1 van formaat, letterlijk en figuurlijk. Zij was namelijk in Mei Europees Kampioen geworden bij de Junioren en was behoorlijk groot van formaat. Tijdens de partij was ook te zien dat ze fysiek erg sterk was en Marjolijn moeite had om al dit geweld te kunnen stoppen. Hierdoor kwam ze ook 0-2 achter. Maar in de laatste ronde wist Marjolijn in een ultieme poging een zeer fraaie hoofdtreffer te scoren waardoor het 3-2 werd in haar voordeel. Vervolgens werd het nog 4-2 waardoor de Turkse was uitgeschakeld en de halve finale bereikt was.

De volgende was Gwladys Epangue uit Frankrijk. Dit is een internationale topper. Na een afwachtende en onwennige wedstrijd vanuit beide kanten eindigde de stand in 1-1. In de Golden Point ronde wist Gwladys helaas als eerste te scoren. Desalniettemin een zeer mooie prestatie van Marjolijn die ondanks een hele zware loting toch het Brons wist te pakken.

 

Einduitslag:

 

Dominique Bloemberg          Dames Junioren -52kg         Brons

Joyce van Baaren                 Dames Senioren -62kgq       Brons

Marjolijn Abbink                   Dames Senioren -67kg         Brons

 

Al met al kunnen we concluderen dat onze mensen zeer goed hebben gepresteerd tijdens dit toernooi. Van de 4 spelers wisten we met 3 spelers brons te halen en eigenlijk hadden we gewoon 4 prijzen moeten hebben. Dit is een resultaat waar we mee thuis kunnen komen zeker als je bekijkt hoe de bezetting was.

 

Via deze weg wil ik ook de familie Bloemberg bedanken voor het beschikbaar stellen van een 9persoons bus om op die manier comfortabel af te reizen richting Manchester.

 

Thijs Oude Luttikhuis

 

imga0006.jpg

Dominique Bloemberg Brons Jun Dames -52kg
imga0004.jpg

Joyce van Baaren Brons Sen Dames -62kg
imga0012.jpg

Marjolijn Abbink Sen Dames -67kg
imga0016.jpg