bannersportschool.jpg

WK Teams Baku 11-14 Juni 2009
Home
Contact
Wedstrijden. Wat heb ik nodig?
Jeugd sport fonds
Waarom taekwondo en wat is het?
Lestijden
Hall of Fame
Wedstrijdverslagen van 2002 tot nu

Op dit moment is de WK Teams in Azerbadzjan bezig. In totaal doen er 24 landen mee. Er worden 6 poules van 4 teams gemaakt.  Elk team bestaat uit 5 deelnemers per land in verschillende gewichtsklasse.Het land die als eerste in de poule eindigt gaat door naar de kwartfinale. Tevens gaan de 2 beste landen op plek nr2 binnen een poule ook door naar de eindrondes. Hierbij word gekeken naar de meeste winstpartijen.
 
Marjolijn Abbink van TKD Oude Luttikhuis komt uit bij de dames in de klasse tot 68kg. Het damesteam mocht als eerste aantreden tegen Rusland. Marjolijn heeft haar partij gewonnen maar Nederland heeft de wedstrijd zelf met 2-3 verloren.
 
De 2de wedstrijd moest Nederland tegen Kazakhstan uitkomen. Ook ditmaal wist Marjolijn haar eigen wedstrijd te winnen. Helaas was de teamuitslag ook ditmaal 2-3 in het nadeel van Nederland.
 
Zaterdag 13 Juni moest de nederlandse dames uitkomen tegen Korea. Omdat de eerste 3 wedstrijden verloren werden trokken de overige 2 Koreaans dames zich terug waardoor de winst automatisch naar Marjolijn heen ging.
 
De Nederlandse heren hebben hun eerste teamwedtrijd met 3-2 van Chinese Tapei gewonnen. Daarna volgde Ukraine en daar werd met 4-1 van gewonnen. Tegen Jordan´e werd met 1-4 verloren waardoor ook het herenteam in de voorrondes werd uitgeschakeld.
 

Marjolijn Abbink WK Teams
marjolijn.jpg