bannersportschool.jpg

Koninkrijksspelen Aruba 23 Juli-1 Augustus
Home
Contact
Wedstrijden. Wat heb ik nodig?
Jeugd sport fonds
Waarom taekwondo en wat is het?
Lestijden
Hall of Fame
Wedstrijdverslagen van 2002 tot nu

Donderdag 23 Juli zal het het Nederlands Junioren Team vertrekken richting Aruba voor de Koninkrijksspelen 2009. Jeremiah Serhalay(-45kg) en Kimberley Kampman(-42kg) zullen van TKD Oude Luttikhuis uitkomen voor het nationaal team onder leiding van Junioren Bondscoach Thijs Oude Luttikhuis.
 
De Wedstrijddagen voor Nederland zullen op Woensdag 29 Juli en Donderdag 30 Juli zijn. Zaterdag 1 Augustus keert het team huiswaarst.
 
Verdere info volgt nog.

Koninkrijksspelen Aruba 2009
teamkoninkrijksspelen2009.jpg

Verslag TBN site.

Koninkrijksspelen Aruba 2009. Groot succes!!!

 

Van 25 Juli tot en met 31 Juli 2009 stonden de Koninkrijksspelen weer op het programma.

Dit jaar vond dit multi-sport evenement plaats in het mooie zonnige Aruba.

De complete Nederlandse sportdelegatie is op Donderdag 23 Juli gezamenlijk vanaf Schiphol vertrokken. Zaterdag 25 Juli vond de opening plaats. Woensdag 29 Juli en Donderdag 30 Juli stond Taekwondo op het programma. Tussentijds werden er nog diverse trainingen door onze junioren afgewerkt en daarnaast was er ook nog tijd om wat te genieten van de prachtige lokatie in Aruba.

 

In totaal was de Nederlandse taekwondoploeg afgereisd met 8 personen.

 

Bondscoach Junioren:          Thijs Oude Luttikhuis

Scheidsrechter:                     Rick Cruden

 

Dames Junioren -42kg:        Kimberley Kampman

Dames Junioren -46kg:        Khadija El Baroud

Dames Junioren -49kg:        Sanne van den Dungen

 

Heren Junioren -45kg:         Jeremiah Serhalay

Heren Junioren -48kg:         Joshua Janmaat

Heren Junioren -51kg:         Giorgio Janmaat

 

Er vonden individuele wedstrijden plaats tussen de spelers van Nederland, Nederlandse Antillen en Aruba. Uiteindelijk werden alle klasseringen bij elkaar opgeteld en op die manier komt er een totaalklassement tussen de drie landen. In totaal zou er in 12 verschillende gewichtsklasses gestreden gaan worden. Omdat de bondscoach junioren Thijs Oude Luttikhuis helaas ‘slechts’ 6 spelers mocht meenemen i.p.v. 12 spelers zou het op voorhand heel moeilijk worden om het totaalklassement te kunnen winnen.

 

Op woensdag 29 Juli werden 5 gewichtsklasses gedraaid. In al deze gewichten had Nederland een kandidaat bij zich.

 

Kimberley, Khadija, Jeremiah, Joshua en Giorgio wisten die dag al hun partijen voortreffelijk te winnen waardoor de dag werd afgesloten met 5 GOUDEN medailles voor Nederland. Tijdens de prijsuitreiking klonk 5 maal het Wilhelmus wat de spelers van ons juniorenteam uiteraard erg goed deed. Eveneens was door deze mooie prestaties ook een eerste plaats in het landenklassement mogelijk mits de dag erna ook goud werd behaald door onze laatste deelneemster.

 

Donderdag 30 Juli was het dan de beurt aan Sanne van den Dungen. De druk was van te voren hoog want er moest een gouden medaille worden behaald om het landenklassement eveneens winnend af te sluiten. Sanne deed wat er van haar verwacht werd en behaalde eveneens een mooie gouden medaille. Dit maakte totaal 6 gouden medailles voor Nederland en om het feest compleet te maken won Nederland ook het landenklassement met slechts 6 Spelers. Een prestatie om trots op te zijn.

 

Naast taekwondo bestond de Koninkrijksspelen uit nog 6 andere sporten. Namelijk honkbal, softbal, voetbal, atletiek, zwemmen en synchroon zwemmen. Tijdens de sluitingsceremonie op Vrijdag 31 Juli zou bekend worden gemaakt welk land het totaalklassement van alle sporten had gewonnen. Zoals verwacht ging de Nederlandse delegatie met deze prijs aan de haal. Leuk van dit alles was dat ‘Chef de Mission’ Ben Sonnemans 1 van de taekwondospelers had gekozen om deze prijs gezamenlijk met hemzelf in ontvangst te nemen. Deze eer ging naar Khadija El Baroud die tijdens deze trip bij diverse mensen van de Nederlandse delegatie in positieve zin was opgevallen.

 

Na deze feestelijke sluitingsceremonie was er uiteraard een leuk sluitingsfeest georganiseerd voor alle spelers en begeleiders van de 3 deelnemende landen.

 

Zaterdag 1 Augustus was er nog een gezamenlijk uitstapje naar Eagle Beach waar alle Nederlandse sporters en begeleiders konden genieten van het mooie strand en een gezamenlijke maaltijd. Er werd afgesloten met een mooie toespraak van Erica Terpstra en daarna werd het team met bussen vervoerd naar het vliegveld.

 

Zondag 2 Augustus keerde het team huiswaarts en werd het hartelijk ontvangen op Schiphol door de diverse ouders, vrienden en afgevaardigden van Noc-nsf.

 

Al met al kunnen we concluderen dat de Koninkrijksspelen 2009 een zeer geslaagd evenement voor onze sporters is geweest waarbij zowel de spelers als Taekwondo goed op de kaart zijn gezet.