bannersportschool.jpg

EK Junioren Trelleborg 28-31Mei

Home
Contact
Wedstrijden. Wat heb ik nodig?
Jeugd sport fonds
Waarom taekwondo en wat is het?
Lestijden
Hall of Fame
Wedstrijdverslagen van 2002 tot nu

Bron: TBN

 

EUROPESE KAMPIOENSCHAPPEN JUNIOREN 2009

 

 

Op 26 mei om 07.30 uur vertrok een delegatie vanuit Papendal per busje en personenauto naar Trelleborg te Zweden.

De delegatie bestond uit de volgende personen:

 

Jeremiah Serhalay -45kg    Kimberley Kampman -42kg

Giorgio Janmaat -48kg        Angie Gonzalez -44kg

Fatih Ural -51kg                    Khadija El Baroud -46kg

Djordy Janmaat -59kg

 

Bondscoach Junioren : Thijs Oude Luttikhuis

Bondscoach Senioren : Dae Jung Soung

Teammanger : Fred Heuberger

Manager : Richard Molle

Fysio : Anneke Spaans

Arst : Prachant Komdeur

Scheidsrechter : Frans Flinsenberg

           

Na een reis van ongeveer 12 uur arriveerden we in Trelleborg en betrokken ons bed & breakfast onderkomen. Een locatie die midden in der stad lag, waar meerdere teams een onderkomen hadden op nog geen 30 meter van de onze .

 

Het toernooi ging van start op donderdag 28 Mei. Op deze dag hadden wij 1 speler aan de start staan. Namelijk Djordy Janmaat tot 59kg. Hij ging voor goud en dat lukte …bijna.

De 1e ronde overklaste hij zijn Italiaanse tegenstander en won met 5-1.

In de 2e ronde was Litouwen het slachtoffer en deze verloor dan ook kansloos met 4-1.

In de kwartfinale trof hij de sterke IsraeliŽr die recent nog de Open Nederlandse wist te winnen. De strijd ging redelijk gelijk op, maar in de 3e ronde liep Djordy uit tot 5-2.  Weer een waarschuwing leverde 1 punt verlies op ( 4 – 2 ), liep uit naar 5 – 2, weer waarschuwingen en dus 4 – 2 en tenslotte won hij met 4 – 3.

Inmiddels was de halve finale bereikt. In deze sidderende wedstrijd moest hij het opnemen tegen Frankrijk(winnaar Open Duitse 2009). Na een spannende en gelijkopgaande strijd wist Djordy deze partij winnend af te sluiten met 7-6. De finale was bereikt, helaas wel met wat blessureleed.

In de Finale trof hij de ijzersterke Turk, die snel op 1 – 0 kwam. Djordy moest regelmatig worden behandeld omdat hij na elke trap bleef liggen van de pijn aan zijn voet. Na 1 min gaf hij op. Helaas, maar wel ZILVER. De vrees dat hij 2 tenen gebroken zou hebben, bleek gelukkig mee te vallen: kneuzingen, wees het onderzoek in het ziekenhuis uit. Al met al een topprestatie van Djordy Janmaat waar hij zeer trots op mag zijn.

 

Op 29 mei waren, op Angie na , alle anderen aan de beurt.

 

Giorgio Janmaat tot 48kg rolde in zijn eerste partij moeiteloos Finland op met 6 - -1.

In de tweede partij onderging BosniŽ hetzelfde lot met 4 - -1.

In de kwartfinale trof hij de sterke Turkse tegenstander Mehmet Dolas. Na een 0 – 1 achterstand maakt Giorgio een mooie hoofdtreffer waardoor de eerste ronde met 2-1 in het voordeel van Nederland werd afgesloten ondanks dat de elektronische hogo van de tegenstander niet functioneerde tijdens deze ronde. Het werd uiteindelijk heel spannend en de partij ging gelijk op. Eind derde ronde was het 3-3. In de laatste 15 sec scoorde Turkije met de knie en won met 4 – 3.

 

Een protest van de coach volgde, maar leverde helaas niets op. Onverdiend verloren en de tranen volgden terecht. Giorgio Janmaat had gezien omstandigheden absoluut meer verdiend maar helaas mocht het niet zo zijn. Desondanks een sterk optreden van Giorgio en een plaats bij de laatste 8.

 

Fatih Ural tot 51kg trof zijn eerste partij helaas de fysiek grotere en sterkere en ook nog 4 jaar oudere Zweed. Ondanks dat Fatih dapper vocht moest hij in deze tegenstander toch zijn meerdere erkennen en verloor helaas met 0-7. Ondanks alles is dit toch een goede ervaring voor onze slechts 13 jarige Fatih.

 

Jeremiah Serhalay tot 45kg had in zijn eerste partij een vrijloting.

In zijn tweede partij moest hij uitkomen tegen GeorgiŽ. Al vroeg in de partij wist Jeremiah op voorsprong te komen door een score met voorste been dollyo chagi. Dit punt ging echter weer verloren door waarschuwingen want de GeorgiŽr zette Jeremiah flink onder druk. Uiteindelijk liep zijn tegenstander ook op waarschuwingen waardoor er winst kwam voor Jeremiah met 0 tegen -1.

In de kwartfinale kwam hij een tegenstander van formaat tegen namelijk Rusland. Deze was helaas te sterk en deze partij werd met -1 tegen 4 verloren met als resultaat een plek bij de laatste 8.

 

Kimberley Kampman tot 42kg trof in haar eerste partij Spanje. In een spannende strijd verloor ze uiteindelijk met 1-2 waardoor er uitschakeling volgde.

 

Khadija El Baroud tot 46kg vocht in haar eerste partij sterk tegen Israel. Ze won met 3-0. De tweede partij tegen ServiŽ was zeer spannend. Er werd niet gescoord maar 2 waarschuwingen leverden helaas een minpunt op waardoor de winst naar ServiŽ ging. Toch een goed optreden van Khadija.

 

Op 30 mei was het de beurt aan Angie Gonzalez tot 44kg.

In haar eerste partij moest ze uitkomen tegen Andorra. De eerste 2 rondes bleef het 0-0. In de derde ronde kreeg ze een hoofdtreffer tegen. Vlak voor tijd wist Angie de stand weer gelijk te trekken door eveneens een hoofdtreffer te scoren. Toen volgde een extra ronde. Hierin werd niet gescoord en scheidsrechterbeslissing bracht uiteindelijk winst voor Angie in een matige wedstrijd.

In de kwartfinale trof ze de sterke Duitse Roxana Nothaft waar dit seizoen al tweemaal van verloren werd. Ditmaal was het een totaal andere wedstrijd t.o.v. de eerste wedstrijd. Angie was zeer gemotiveerd en sterk. Ze won door goed spel de eerste ronde met 2- 0. In de 2e ronde werd het 2-2 door een hoofdtreffer, maar tegelijkertijd scoorde Angie met een dollyo en dus werd het 3-2 en tenslotte 4-2. In de 3e ronde werd het zeer spannend maar ze gaf haar tegenstander geen kans en won overtuigend met 5-2 waarmee heel knap de halve finale bereikt was.

In de halve finale trof ze Frankrijk. De wedstrijd eindigde op 0 – 0. In de extra ronde scoorde de Francaise helaas d.m.v. een hoofdtreffer waardoor het BRONS voor Angie was.

 

In totaal heeft de Nederlandse ploeg 2 medailles weten te behalen (zilver en brons) en 2 plekken bij beste 8 met slechts 7 spelers. Met dit resultaat mag de Bondscoach Junioren Thijs Oude Luttikhuis tevreden zijn. De voorbereidingsweken op Papendal hebben een positieve bijdrage geleverd aan het behaalde resultaat.

 

Om dit te vieren werd er op 31 Mei nog gezamelijk in een ijskoude zee gesprongen. In sommige gevallen vrijwillig en in sommige gevallen niet. Sportief was ook dat zelfs onze teammanager Fred Heuberger vrijwillig mee de zee in ging. De EK werd uiteindelijk afgesloten d.m.v. een door ons zelf georganiseerd feest in ons vaste restaurant waarbij meerdere landen werden uitgenodigd en het een leuke afsluiter werd voor onze spelers en begeleidingsteam.

 

Op 1 Juni keerde het team huiswaarts.

EK Team Trelleborg
ekteamtrelleborg.jpg