bannersportschool.jpg

Bonnprix Cup 6 Juni 2009

Home
Contact
Wedstrijden. Wat heb ik nodig?
Jeugd sport fonds
Waarom taekwondo en wat is het?
Lestijden
Hall of Fame
Wedstrijdverslagen van 2002 tot nu

Bonn Prix Cup 7 Juni 2009
bonnprixcup7juni2009.jpg

Zaterdag 6 Juni zijn we met een ploeg van 9 spelers afgereisd naar Bonn voor de Bonn Prix Cup 2009. Tijdens dit toernooi waren ruim 500 deelnemers aanwezig verdeeld over diverse klasses.

Het toernooi begon helaas een uur later dan gepland, maar daarna liep alles eigenlijk heel vlotjes.

Onze spelers hebben dit toernooi erg goed gepresteerd en mogen tevreden terugkijken.

Vier maal goud van de negen spelers is natuurlijk erg goed. Hieronder een kort verslag.

 

Als eerste die dag mochten Dominique Bloemberg en Saskia Keizer in de klasse -52kg. Beide zijn 13 jaar en staan nu al mee te doen bij de junioren. Saskia moest haar eerste partij tegen de latere finalist. Helaas had Saskia nog wat moeite met het ontwijken van hoofdtreffers waardoor deze partij met 1-9 verloren ging. Dominique wist haar eerste 2 partijen relatief eenvoudig te winnen met 12-6 en 9-2. In de finale kwam ze de tegenstander van Saskia tegen. In het begin gaf ze nog even de ruimte weg aan het meisje, maar toen ze dit eenmaal door kreeg kwam ze helemaal terug in de partij. Toen haar tegenstander er niet meer uit kwam gaf deze dan ook op bij de stand 9-6 voor Dominique. Een knappe gouden medaille voor Dominique.(de eerste nu bij de junioren).

 

Denizhan Altay was als nieuwe speler mee. Hij startte bij de senioren -62kg LK2. Hij heeft heel dapper gevochten en het was een heel leerzame ervaring. Uiteindelijk verloor hij wel duidelijk op punten maar desalniettemin kan hij tevreden terug kijken op zijn eerste toernooi.

 

Kimberley Kampman had slechts 1 tegenstander. En deze bleek heel verrassend ook nog best wel goed te zijn. Diverse malen wist ze Kimberley te verrassen met snelle voorste been aanvallen. Ondanks dat wist Kimberley haar ook diverse malen uit te counteren en ook snelle aanvallen te plaatsen waardoor de winst uiteindelijk verdiend met 12-10 naar Kimberley ging.

 

Patrick Keizer mocht voor de verandering eens een keer wat later op de dag op de mat verschijnen.

Hij mocht uitkomen in de Jugend B klasse tot 33kg. De finalepartij wist Patrick met 12-8 te winnen waardoor er een mooie eerste plek was voor onze Patrick.

 

Lisanne Derksen verloor haar eerste partij met 4-10. Ze had toch wat moeite om de juiste afstand te bepalen. Daardoor kwamen de trappen soms net niet helemaal lekker geplaatst waardoor er geen punten op het bord kwamen. Dit is een kwestie van meer ervaring opdoen en dan komt dat vanzelf wel goed.

 

Pascal Niks begon zijn eerste partij sterk door met harde dollyo’s te scoren. Hierdoor kwam hij 3-0 voor te staan. Hierna zwakte hij wat af waardoor het een gelijkwaardige partij werd. Uiteindelijk wist Pascal de partij toch naar zich toe te trekken en won verdiend met 11-10.

Hierna volgde een tegenstander uit Nederland waar Pascal eerder dit seizoen al nipt van heeft gewonnen. Ditmaal was het helaas andersom en moest Pascal genoegen nemen met een mooie zilveren medaille.

 

Kubra Okayben had in haart eerste partij in een vrijloting omdat haar tegenstander niet kwam opdagen. Daarna volgde de finale. Op zich had hier wel meer ingezeten als Kubra net dat beetje meer zelfvertrouwen zou hebben. Ze kon haar tegenstander goed uitlokken waardoor ze fouten ging maken alleen Kubra had net wat gretiger en overtuigender moeten zijn om dat af te straffen. Kwestie van zelfvertrouwen opbouwen in de wedstrijd.

 

Dan als laatste, Jeremiah Serhalay. De eerste partij werd met 8-2 gewonnen en de tweede partij met 7-0. In de finale begon Jeremiah niet helemaal scherp waardoor hij iets te veel kansen aan zijn tegenstander gaf. Uiteindelijk kon Jeremiah de boel toch forceren en won hij heel terecht deze partij. Al met al toch weer een nette gouden medaille.

 

 

 

Goud :

 

Patrick Keizer                         Jugend B LK1 -33kg

Jeremiah Serhalay                 Jugend A LK1  -45kg

Kimberley Kampman              Jugend A LK1  -42kg

Dominique Bloemberg           Jugend A LK1 -52kg

 

Zilver :

 

Pascal Niks                             Jugend A LK1  -63kg

Kubra Okayben                       Jugend A LK1 -59kg

Lisanne Derksen                     Jugend A LK1  -63kg

Denizhan Altay                       Senioren LK2  -62kg