bannersportschool.jpg

Open Nederlandse 21-22 Maart 2009

Home
Contact
Wedstrijden. Wat heb ik nodig?
Jeugd sport fonds
Waarom taekwondo en wat is het?
Lestijden
Hall of Fame
Wedstrijdverslagen van 2002 tot nu

In het weekend van 21-22 Maart stond de ONK op het programma. Tijdens dit internationale toernooi zijn er ruim 1100 deelnemers aanwezig uit meer dan 40 verschillende landen. Het moge duidelijk zijn dat het een zware opgave voor onze sporters is om tijdens zo’n evenement in de prijzen te vallen. Ondanks dit gegeven wisten onze sporters goede prestaties neer te zetten door 2 medailles te behalen. Wij waren ook gelijk de enige Nederlandse club met 2 medailles. Dit geeft al aan dat het niet makkelijk is om erdoor te komen.

 

Op de zaterdag hadden we 3 spelers. Namelijk Marjolijn, Dominique en Lisa. De laatste 2 meiden zaten in de -49kg Junioren Dames klasse. Lisa verloor haar eerste partij helaas van een meisje van het Noorse Team. De uitslag was -1 / 1. De Noorse wist later beslag te leggen op het zilver. Dominique mocht voor het eerst deelnemen bij Junioren en maakte een keurig debuut. Ze verloor op Golden Point van Sana Jafarzadeh(USA) die later ook het brons pakte.

 

Onze derde speler die dag was Marjolijn Abbink. Na haar succes in Amerika(Zilver) was ze ditmaal ook op de ONK succesvol. Er werd achtereenvolgens gewonnen van USA, KroatiŽ, Denemarken en in de finale Duitsland. De eerste partij tegen USA leverde geen probleem op en werd met 7-1 gewonnen. Vervolgens kwam KroatiŽ. Dit was een zeer lastige tegenstander. Marjolijn kwam met 0-2 achter door een hoofdtreffer, maar wist zich uitstekend terug te knokken naar een 2-1 voorsprong. Vervolgens werd Denemarken de volgende tegenstander. Vorig jaar werd er nog verloren van haar, maar ditmaal bestond er geen enkele twijfel over wie de betere speler was. Einduitslag 4-1. De finale was een loodzware partij tegen Helena Fromm. Een bekende voor onze club. Na eerst achter te hebben gestaan wist Marjolijn voor te komen met 5-3. In het laatste deel van ronde 3 werd het weer 5-5. Een spannende extra ronde moest uitslag brengen. En die kwam er. Marjolijn scoorde met een harde dolleo waardoor ze beslag legde op de gouden medaille. Met deze prestatie icm US Open is ze goed op koers voor WK Kwalificatie in Kopenhagen eind dit jaar.

 

Voor de zondag hadden we 5 spelers aan de start staan. Kimberley en Jeremiah mochten de spits afbijten. Kimberley had moeite om te scoren met dit systeem en omdat ze 1maal een hoofdtreffer tegen had gekregen verloor ze met 0-1. Jeremiah moest helaas tegelijkertijd met Kimberley. Helaas verloor hij ook met 0-1 maar wat ik zo kon zien was hij absoluut de betere speler alleen soms is de praktijk dat de betere speler niet altijd wint.

 

Roman Zemar moest zijn eerste partij tegen Noorwegen. Tijdens het Boeskool toernooi was Roman nog zeer succesvol met dit systeem(lees eerste plaats) maar ditmaal kwam Roman niet in zijn spel. De Noor wachtte Roman elke keer op met een stoot en hierdoor kon Roman niet in zijn spel komen met als gevolg uitschakeling voor onze toerist.

 

Dewey had het geluk dat ze de eerste partij tegen een meisje van Egypte mocht uitkomen die gelijk ook een kop groter was. Uiteraard ging dit meisje vanwege het lengteverschil en het systeem continu naar het hoofd. De eerste anderhalve ronde ging Dewey hier uitstekend mee om. Dewey kon haar ook uitcounteren, maar helaas net niet voldoende om er punten mee te scoren. Halverwege de partij kwam er dan toch een hoofdtreffer en dit gooide de partij in ons nadeel om. Uiteindelijk is Egypte ook eerste geworden. Dewey mag tevreden zijn, want gezien het verloop van het eerste deel van de partij zijn er dus wel mogelijkheden.

 

Dan onze laatste speelster en ook weer de verrassing van de dag. Nadat Lisanne in BelgiŽ(challenge cup) al zeer succesvol was met een eerste prijs wist ze deze lijn ook door te trekken op de ONK. Ze stond al geblesseerd aan de start, maar dit alles deerde haar niet. In haar eerste partij mocht ze tegen een goede speelster van de USA. Na eerst achter te hebben gestaan wist ze de partij weer helemaal gelijk te trekken naar 4-4. In de GP ronde wist Lisanne met een keiharde dolleo(272) te scoren waardoor er winst was. De volgende partij was tegen een meisje van het Spaanse team. Deze werd gewonnen met 1-0. Hierdoor wist Lisanne de halve finale te bereiken. Rabia Gulec van Duitsland was de volgende opponent. Deze was helaas nog een maatje te groot. Maar dit is zeker geen schande want dit is pas Lisanne’s 5de A toernooi en gezien haar leeftijd(15) heeft ze een geweldige prestatie neergezet door hier een bronzen medaille te behalen.
In Nederland waren er totaal 3 junioren die een bronzen medaille behaalden waarvan onze Lisanne er 1 was. Uiteraard waren Lisanne’s voeten weer helemaal bont en blauw, maar dat mag de pret niet drukken.

 

Al met en al was het weer een succesvol weekend. Ondanks dat we niet met een compleet team aan de start stonden, hebben we toch weer 2 medailles weten te behalen.
Naast dit alles was het uiteraard ook weer een hartstikke gezellig weekend en kunnen we ons met opgeheven hoofd voorbereiden op de Open Duitse en Open Belgische de komende weken.

 

Lisanne Derksen       Junioren Dames -63kg A-klasse     Brons

Marjolijn Abbink       Senioren Dames -67kg A-klasse     Goud

Lisanne Derksen Junioren -63kg Brons
lisannederksenbrons.jpg

Marjolijn Abbink Dames Senioren -67kg Goud
marjolijnabbinkgoud.jpg