bannersportschool.jpg

Open Belgische 18-19 April 2009

Home
Contact
Wedstrijden. Wat heb ik nodig?
Jeugd sport fonds
Waarom taekwondo en wat is het?
Lestijden
Hall of Fame
Wedstrijdverslagen van 2002 tot nu

Jeremiah Serhalay Brons Open Belgische
jeremiahobk2009.jpg

Yvonne Oude Luttikhuis Brons Open Belgische
imga0010.jpg

 

 

Tijdens het weekend 18/19 Mei stond de Open Belgische weer op het programma. Wij hebben met 11 mensen deelgenomen. Uiteindelijk wisten wij wederom 2 bronzen medailles te behalen(ONK/ODK). Tijdens de vorige toernooien was dit een resultaat om zeer tevreden mee te zijn alleen ditmaal zat er voor mijn gevoel bij een aantal meer in. Helaas zat het dit keer niet mee. Ik zal kort een aantal spelers langs gaan.

Jeremiah heeft uitstekend gepresteerd. Na 3 zware gewonnen partijen wist hij de halve finale te bereiken. Helaas verloor hij deze van zijn directe concurrent uit Nederland. Desondanks een zeer verdiende bronzen plak voor onze Jeremiah waar hij heel hard voor heeft gewerkt.

Kimberley verloor haar eerste partij onterecht. Na 3 rondes was het 4-4 maar Kimberley had duidelijk veel meer punten gescoord en was ook de betere. Helaas dachten de scheidsrechters hier anders over en ging vervolgens de golden point ook nog eens naar de ander. Ondanks het verlies toch een goed optreden van Kimberley en hier had absoluut nog meer in gezeten maar soms zit het gewoon tegen.

Saskia debuteerde goed bij de junioren als 13jarige. Ze heeft dapper gevochten en laat zien dat ze niet bang is. Uiteraard is dat nog niet genoeg om een partij te winnen maar het begin is er en dat is het belangrijkste.

Lisanne werd helaas overrompeld in haar eerste partij. Ze heeft al eens meisjes verslaan die veel beter waren, maar helaas kwam ze dit keer niet in haar spel. Kwestie van meer ervaring opdoen.

Nicole, Kubra en Dewey ondergingen helaas hetzelfde lot en verloren hun eerste partij. Vooral bij Dewey had er meer ingezeten, maar helaas kwam het er ditmaal niet uit.

Dominique stond ook als 13 jarige op de mat. Nadat ze de hele wedstrijd voor heeft gestaan wist haar tegenstander helaas toch terug te komen tot een gelijkspel en uiteindelijk verloor Dominique op golden point. Dit was erg jammer aangezien haar tegenstander uiteindelijk brons won. Gelukkig volgen er nog vele kansen gezien de leeftijd van Dominique.

Tanja en Pascal hielden zich dapper staande op dag nr2. Helaas was hun tegenstander toch nog een maatje te groot.

Als laatste mocht Yvonne aantreden. Na een winstpartij stond ze in de halve finale. Deze ging nipt verloren tegen Engeland. Ook hier had meer ingezeten. Desondanks weer een mooie bronzen medaille erbij.