bannersportschool.jpg

Open Duitse 4/5 April 2009

Home
Contact
Wedstrijden. Wat heb ik nodig?
Jeugd sport fonds
Waarom taekwondo en wat is het?
Lestijden
Hall of Fame
Wedstrijdverslagen van 2002 tot nu

Kimberley Kampman. Brons @ ODK
sdc10034.jpg

Marjolijn Abbink. Brons @ ODK
sdc10030.jpg

Hieronder een kort verslag van onze spelers tijdens de Open Duitse Kampioenschappen op 4/5 April 2009.
 
Jeremiah Serhalay wist zijn eerste partij op scheidsrechtersbeslissing te winnen van Duitsland. Hierna volgde een zeer lange tegenstander van Frankrijk. Deze partij ging helaas met 0-1 verloren.
 
Kimberley Kampman moest haar eerste partij tegen Oostenrijk. Ondanks een matige wedstrijd wist ze deze partij met 4-2 winnend af te sluiten. Hierna volgde topland Turkije. Deze partij werd knap met 2-0 gewonnen. In de halve finale volgde een bekende tegenstander uit Duitsland. Deze partij ging helaas verloren o.a vanwege 2 tegenpunten dmv opvangen stoot. Derhalve een mooie bronzen plak voor Kimberley
 
Marjolijn Abbink moest haar eerste partij tegen Tsjechie.  Dit is een speelster uit Amerika die vaker voor dit land uitkomt. Na 3 rondes was de stand nog gelijk. In de gp-ronde wist Marjolijn het winnende punt te maken. De volgende tegenstander was Maria Espinoza uit Mexico. Na een spannende partij was de einduitslag 3-3. In de gp ronde werd er een dubieuze hoofdtreffer toegekend aan Mexico waardoor de partij verloren ging. Ondanks dit een mooie bronzen medaille voor Marjolijn. Na haar resultaten op de US Open en ONK is WK Kwalificatie zo goed als zeker.
 
Dominique Bloemberg moest haar eerste partij tegen USA. Helaas werd een half schampschot naar het hoofd al direct gehonoreerd voor haar tegenstander. Ondanks dat Dominique dit hierna ook 2maal deed kwamen er geen punten en ging de partij verloren.
 
Nicole van Zenden mocht tegen Pakistan. Na 3 rondes was de stand gelijk en in de gp ronde wist Nicole tot haar eigen verbazing een punt te scoren met haar stoot :)
Daarna volgde een goed meisje uit Duitsland. Deze partij ging met 0-2 verloren door een hoofdtreffer.
 
Al met al een goed resultaat weer. Door blessures was onze ploeg behoorlijk uitgedund, maar we hebben 2 bronzen medailles weten te behalen met 6 spelers en dat is prima. Tevens waren we ook de enige NL club die meerdere medailles tijdens dit toernooi wist te veroveren.